De Metaal Kathedraal Utrecht van de ondergang gered

de metaal kathedraal
De Metaal Kathedraal Utrecht van de ondergang gered
Door JenniferWorrell op 14 maart 2014 - 13:53 Theatermaker en cultureel onderneemster Maureen Baas en haar partner Abel Tattje hebben onlangs een grote daad verricht. Zo zijn zij sinds kort de officiële eigenaars geworden van De Metaal Kathedraal in Utrecht en hebben daarmee het historische pand volledig van de ondergang gered.

Het pand was er volgens Maureen Baas erg slecht aan toe en zou vergaan als er niemand zou ingrijpen. Het duo heeft het gebouw flink onder handen genomen en het omgetoverd tot een hippe, culturele hotspot.

De kosten van deze opknapbeurt liepen zo hoog op dat het voor Maureen Baas nodig was om haar eigen woning te verkopen. Hiernaast lukte het haar ook uiteindelijk om met behulp van verschillende geldschieters de benodigde miljoenen euro's bij elkaar te sprokkelen om zo de aankoop en de verbouwing van De Metaal Kathedraal te kunnen financieren.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



paradisoonews.jpg

JETT REBEL IN DECEMBER NAAR PARADISOOnlangs is bekend gemaakt dat frontman Jelte Tuinstra samen met zijn band...

radkeynws

RADKEY IN DE ZOMER ZOWEL NAAR ROTOWN ALS PARADISO EN... De Amerikaanse punkband Radkey komt in de zomer voor een drietal concerten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.