Doornroosje bij het Nijmeegse Centraal Station opent in september

Doornroosje
Doornroosje bij het Nijmeegse Centraal Station opent in september
Door Marz667 op 07 januari 2014 - 09:49 De website van het Nijmeegse poppodium Doornroosje heeft gisteren een update geplaatst rond de nieuwbouw bij het Nijmeegse Centraal Station. Het gebouw heeft nog geen naam, maar aan de oproep om een naam te bedenken voor het nieuwe studentenwooncomplex aan het Stationsplein is flink gehoor gegeven. De uitslag wordt half januari bekendgemaakt.

De nieuwbouw aan het Stationsplein heeft in totaal 15 bouwlagen en biedt onderdak aan poppodium Doornroosje, 350 studentenwoningen van de SSHN en ongeveer 4000 fietsen. De fietsenstalling komt in de kelder. Doornroosje betrekt de begane grond en de eerste twee verdiepingen. De studentenwoningen komen in de bovenste tien bouwlagen aan de zijde van het busstation. Aan de kant van het spoor is het gebouw iets lager. Daar zijn in totaal tien bouwlagen, waarvan zeven lagen studentenwoningen. Aan de kant van het politiebureau wordt bovenop de derde bouwlaag een daktuin gerealiseerd voor de studentenwoningen.

Naar verwachting levert de aannemerscombinatie de nieuwbouw dit voorjaar op. Daarna zullen Doornroosje en de SSHN het gebouw gaan inrichten. De eerste studenten nemen in juli hun intrek in het gebouw. Doornroosje opent naar verwachting haar deuren in september. De fietsenstalling wordt in juni in gebruik genomen.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



shapeshifter

DRUM 'N BASS-ACT SHAPESHIFTER NAAR AMSTERDAMIn thuisland Nieuw Zeeland is de drum 'n bass-act Shapeshifter gigantisch,...

Heineken Music Hall

HEINEKEN MUSIC HALL ‏KRIJGT TYRESE, GINUWINE EN TANK De supergroep TGT , bestaande uit R&B-zangers Tyrese, Ginuwine en Tank,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.