Sluiting dreigt voor poppodium Escape in Veenendaal

EscapeVeenendaalgr
Sluiting dreigt voor poppodium Escape in Veenendaal
Door Marz667 op 05 december 2013 - 09:39 Pop- en cultuurpodium Escape in Veenendaal moet mogelijk zijn deuren sluiten. Het poppodium valt nu nog onder Welzijn Veenendaal. Die welzijnsorganisatie draagt verschillende taken in de komende maanden over aan Vitras/CMD, die het welzijnswerk in Veenendaal gaat uitvoeren.

"Escape hoort niet thuis in de aanbesteding. Het valt onder cultuur en niet onder welzijn. Maar de gemeente is vergeten het budget van Escape ook uit die opdracht te halen. Een grote fout", zegt directeur André Woutersen van Welzijn Veenendaal.

Het poppodium moet daarom bij een andere organisatie ondergebracht worden. Het jongerencentrum deed tot op heden geen subsidieaanvraag bij de gemeente Veenendaal. Wethouder Hans Bouwmeester is namens de gemeente in gesprek met het bestuur van Escape en met Woutersen.

De partijen doen nog geen uitspraken over mogelijke samenwerkingspartners. Woutersen: "Als er geen oplossing komt, gaat Escape op 20 december dicht. Wij kunnen de exploitatie zelf niet betalen. En de fout is niet onze verantwoordelijkheid."


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



The Charm The Fury1

THE CHARM THE FURY DOOR NEDERLANDDe Amsterdamse metal/hardcore band The Charm The Fury zal begin januari aan...

Duycker

PODIUM DUYCKER IN HOOFDDORP AANGEWEZEN ALS KERNPODIUM Noord-Holland is sinds 2011 een poppodium rijker: de Duycker in Hoofddorp....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.