Gemiddeld aantal shows per podium wederom afgenomen

Door HarmG op 23 september 2013 - 11:44 Het gemiddeld aantal popconcerten en clubavonden per poppodium is opnieuw afgenomen in 2012. Ook de publieksinkomsten per poppodium zijn in 2012 gedaald. Ondanks deze trend wisten de poppodia bezoekaantallen (ruim 3,3 miljoen bezoeken) op peil te houden, door gemiddeld meer bezoekers per concert te trekken. Dat blijkt uit 'Poppodia in Cijfers 2012', een uitgave van VNPF.

Het bezoek aan clubavonden en nachtprogrammering liep ook in 2012 verder terug. De Nederlandse poppodia hebben sinds begin 2008 te kampen met teruglopende publieksinkomsten, terwijl artiestengages, werkgeverslasten en huisvestingskosten blijven stijgen.

Desondanks slaagden de poppodia er in 2012 opnieuw in om gezamenlijk een klein positief resultaat te behalen. Het merendeel van de organisaties speelt tijdig in op teruglopende publieksinkomsten en blijft binnen de financiële kaders. De podia worden gedwongen risico’s te mijden in de programmering, minder en goedkoper te programmeren, meer inkomsten uit besloten verhuur te realiseren, te reorganiseren en te besparen op vast personeel.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



placebonews.jpg

TOY VERZORGT VOORPROGRAMMA PLACEBODe Engelse psychedelische rockband TOY verzorgt het voorprogramma van...

AmsterdamKlezmerBandnews

AMSTERDAM KLEZMER BAND DOOR NEDERLAND Amsterdam Klezmer Band trekt dit najaar Nederland door met een nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.