Speakers in Delft moet sluiten

Door Soph163 op 04 januari 2013 - 15:40 Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie moet podium Speakers in Delft definitief de deuren sluiten. Als sinds 2010 zijn er problemen voor het bijna 15 jaar oude Speakers. De economische crisis en het rookbeleid kwamen hard aan, ook werd de subsidie gehalveerd. Hierdoor stopte het podium in 2012 al met het programmeren van concerten en veranderde in een beachclub, maar ook dit mocht niet baten. Nu de subsidie helemaal weg valt ziet de eigenaar, Robin Groenveld, geen andere oplossing dan het sluiten van Speakers.

Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Claw Boys Claw2

CLAW BOYS CLAW NAAR PARADISOVrijdag 31 mei staat het Nederlandse Claw Boys Claw in de Amsterdamse...

Paradiso Popzaal4

PARADISO WIL HOTEL NAAST PODIUM Paradiso en ontwikkelaar Converse DC hebben plannen om op het braakliggende...

REACTIES

Avatar Sailor
za 05 jan 2013 01:25

Barbarian Als geboren en getogen Delftenaar kan ik er eerlijk gezegd geen traan om laten.Speakers (de opvolger van de Eland)was niet echt een poppodium waar Delft trots op kon zijn. Het was vroeger bijna iedere week vechten en het enige waar goed aan verdiend werd waren de drugs. Ik hoop trouwens wel dat het bijbehorende café wel open blijft, want dat is wel heel gezellig.

 0
Avatar violator69
za 05 jan 2013 22:58

violator69 Desalniettemin is er weer een mogelijk poppodium om zeep geholpen door een gemeente. Net als Nighttown/Watt in R'dam.

 1
geen avatar
zo 06 jan 2013 08:26

vidaloca Barbarian schreef:
Als geboren en getogen Delftenaar kan ik er eerlijk gezegd geen traan om laten.Speakers (de opvolger van de Eland)was niet echt een poppodium waar Delft trots op kon zijn. Het was vroeger bijna iedere week vechten en het enige waar goed aan verdiend werd waren de drugs. Ik hoop trouwens wel dat het bijbehorende café wel open blijft, want dat is wel heel gezellig.


Kortom hier ben je begonnen met je drugsverslavingen en alle gevolgen van dien!
Niet gaan klagen hoeveel auto's je inmiddels al weggesnoven heb he!

 -3
Avatar Haario
zo 06 jan 2013 14:37

Haario Speakers is een goed voorbeeld van een poppodium waar gewoon niet genoeg vraag voor is. Het weet geen vermaarde artiesten te boeken en Den Haag en Rotterdam zijn vlakbij. Natuurlijk lullig voor het handjevol mensen wat wel naar Speakers kwam, natuurlijk, maar puur leven op subsidie kan gewoon niet.

 0
Avatar Keith
ma 07 jan 2013 12:19

Keith Haario schreef:
Speakers is een goed voorbeeld van een poppodium waar gewoon niet genoeg vraag voor is.


De beperkte vraag kwam ook gewoon door het feit dat het niks van een poppodium had. Het was een sfeerloze tent met af en toe een boeking, wat vaak ook nog eens een hoog top40 gehalte had.

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.