Grote financiële tegenvallers voor Muziekpaleis

Door op 17 april 2012 - 14:16 De bouw van het Utrechtse Muziekpaleis is momenteel in volle gang, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Al voor dertien miljoen euro kent de bouw financiële tegenvallers. Wat niet voorzien was was dat de oude zaal een complete renovatie vereist door ernstige beschadiging.

Voor de bouw van het Muziekpaleis werd in eerste instantie 132,5 miljoen uitgetrokken, maar inmiddels is er al een extra tien miljoen euro uit de post 'onvoorziene kosten' gehaald. Voor alsnog valt het plan niet duurder uit dan verwacht, maar nu is ook dat potje bijna leeg.

Zo wordt er 5,5 miljoen euro besteedt aan het opknappen van de oude zaal. Een kleine helft van dit bedrag wordt opgevangen binnen het bouwbudget. De grote helft (2,9 miljoen) wordt met de huur van het gebouw verrekend. Hierdoor wordt de huur verhoogt, maar niet duidelijk is wie die rekening moet gaan betalen. Volgens het Muziekgebouw is die voor de gemeente Utrecht.

Extra veiligheids- en milieueisen en de bodemproblematiek zorgen ook voor financiële tegenvallers. Financiële meevaller is een lagere rente wat een voordeel van 3,1 miljoen euro oplevert. Om niet al te diep in een financieel gat te vallen wordt de bouw aangepast. Het laten vervallen van onder andere tredeverlichting en het gebruik van marmer zorgt voor een besparing van tienduizenden euro's.

Het Muziekpaleis hoopt over anderhalf jaar open te gaan, in oktober 2013. Zowel poppodium Tivoli als SJU en het Muziekcentrum Vredenburg wordt hierin ondergebracht. De bedoeling is dat hier jaarlijks om en nabij 900 concerten en andere culturele evenementen plaatsvinden.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



metric4

METRIC IN JULI NAAR AMSTERDAMDe Canadese indie-band Metric komt naar Amsterdam. De heren en dame staan...

Evanescence_news.jpg2

EVANESCENCE IN JUNI NAAR ANTWERPEN Donderdag 7 juni komt de Amerikaanse metal-gothicband Evanescence naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.