COC en Expreszo willen afgelasting Sizzla-optredens

Door Marz667 op 29 maart 2012 - 14:47 Alle drie de Nederlandse optredens van de Jamaicaanse dancehall artiest Sizzla moeten worden afgelast, dat vinden Expreszo en COC Nederland. Sizzla treedt op 30 maart op in de Melkweg (Amsterdam), op 1 april in Heidegger (Rotterdam) en op 2 april in De Oosterpoort (Groningen).

Sizzla schrijft en zingt nummers als ‘Nah Apologize’, waarin hij oproept om homo’s door het hart te schieten en hen te laten branden als een fakkel, te roosteren en te verschroeien. “We doen een dringend beroep op de organisatoren om afstand te nemen van deze homohater en om zijn concerten te annuleren”, aldus Vera Bergkamp (voorzitter COC Nederland). Klik hier voor meer informatie.

De betrokken podia en organisatoren betreuren de ontstane ophef, maar staan achter hun beslissing om betreffende artiest te boeken en het optreden te laten plaatsvinden. 'Wij erkennen dat Sizzla in het verleden teksten heeft gezongen die omstreden zijn. De artiest heeft betreffende nummers echter al jaren geleden van zijn repertoire geschrapt', aldus een officiële statement. Klik hier voor de complete reactie.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



doxfamily

WINNEN: 5X2 KAARTEN DOX FAMILY NIGHT IN STUDIO KVrijdag 6 april vindt Dox Family Night plaats in Studio K te Amsterdam....

PeterDoherty

WINNEN: 3X2 KAARTEN PETER DOHERTY IN TIVOLI Woensdag 11 april staat Peter Doherty in Tivoli te Utrecht. Peter Doherty...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.