Winnen: 3x2 kaarten Long Distance Calling in Het Kasteel

Door JT1990 op 06 januari 2012 - 13:12 Long Distance Calling is een vreemde eend in de bijt: is het metal, is het post rock? Dat het supervet is, daar zijn we intussen wel achter. De band past in het rijtje bands als Isis en And So I Watch You From Afar. Long Distance Calling, opererend vanuit een land met een kerngezond rockklimaat namelijk Duitsland, overtuigde het Nederlandse publiek in 2010 al als voorprogramma voor het sfeervolle Anathema.

De muziek is heavy en gelaagd, maar ook altijd subtiel. Lange opbouwen, plotselinge gitaaruitbarstingen en dat alles verpakt op een bedje van hypnose. De band speelde eerder al op festivals zoals Rock am Ring en Roadburn 2008 en deed in het buitenland supports voor onder meer Katatonia. In het huidige, rijke aanbod aan instrumentale heavy rockbands is het moeilijk om op te vallen maar Long Distance Calling steekt er met gemak met kop en schouders bovenuit. De band heeft al een fanbase opgebouwd in Nederland en die zal met de show in Het Kasteel weer wat groeien.

Grey Lotus heeft de eer om de avond af te trappen en zal daarbij uit een geheel ander vaatje tappen. De Haarlemmers, onder wie multi-instrumentalist Daan Arisz en vocalist Joost Verhagen, experimenteren met dromerige, melancholische soundscapes en zetten zo een heel speciale sfeer neer: een moment van rust voordat er geweld losbarst. Gitaargeweld, wel te verstaan, waarvan je nooit weet wanneer het komt - maar dat het komt, daar mag je van uitgaan. Grey Lotus heeft intussen 2 albums uitgebracht (`Cyclus` en `The Art Of Listening`), 2 EPs (`The Berlin EP` en `Maunder Minimum II`) en 1 limited Record Store Day compilatie genaamd `Sounds in North End`. De heren hebben dus letterlijk en figuurlijk veel noten op de zang.

Podiuminfo mag 3x2 kaarten weggeven voor het concert van Long Distance Calling in Het Kasteel op zaterdag 14 januari!

Het enige wat je hoeft te doen is aangeven in je Agendainfo dat je Long Distance Calling niet wil missen (Dat doe je aan de rechterkant van deze pagina). Heb je nog geen Agendainfo-account? Geen nood! Registreren doe je in een handomdraai. Tot slot stuur je een mailtje met je volledige naam, je adresgegevens en een link naar je Agendainfo profiel naar acties@festivalinfo.nl met als onderwerp 'Long Distance Calling'.

Let wel: Meedoen met deze winactie kan t/m vrijdag 13 januari.Jason Derulo

JASON DERULO ZEGT HELE TOURNEE AF, DUS OOK HMH EN ABDinsdag raakte Jason Derulo ernstig geblesseerd aan zijn nek. Het is zelfs...

famemusicnews

ARTIESTEN BEKEND GEMAAKT VOOR HET FAME CAFÉ We hadden al eerder gemeld dat de FAME een café zou openen, maar nu zijn dan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.