Tivoli bedankt hacker met concertkaarten

Door JT1990 op 20 december 2011 - 13:50 Gisteren hadden we al op de site geplaatst dat het beveiligingslek op de Tivoli site was gedicht en dat er aangifte zou worden gedaan tegen de hacker. Omdat er fel werd gereageerd wilde Tivoli toch even een extra statement maken. Zo heeft het nu op de site een bericht staan met uitleg.

Zo begint het bericht met: "Er is van sommige kanten redelijk fel gereageerd op het feit dat Tivoli aangifte doet tegen het hacken van onze website. Een aantal van de reacties suggereert dat wij de partij die gaten in ons systeem heeft aangetoond beter kunnen bedanken. Graag schetsen wij de overwegingen waarom deze twee zaken hand in hand kunnen gaan." Daaronder geven ze een uitleg voor deze actie. Zo staat er in de uitleg dat ze waarde hechten aan de beveiliging van hun database en daar steken ze veel tijd en geld in. Dat iemand er zo makkelijk bij kon willen ze natuurlijk niet.

De reden dat ze aangifte doen is: "Omdat wij als organisatie in de toekomst aansprakelijk gesteld zouden kunnen worden als blijkt dat er bij de hackingsactie toch gegevens zijn gekopieerd dan zijn wij daartegen niet verzekerd als wij geen melding hebben gedaan van de hackingsactie. Vandaar dat wij die strikt formele stap hebben moeten zetten." Hiernaast laten ze ook weten dat er geen zaak tegen de hacker zal komen, maar wel een beloning. Hij krijgt namelijk twee kaarten voor een concert naar keuze!


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



thekiknieuws

THE KIK OP GRATIS NIEUWJAARSRECEPTIE IN ROTTERDAMThe Madd-zanger Dave von Raven komt met het nieuwe The Kik een...

lmfaonews1

LMFAO KOMT NOG EEN KEER NAAR BELGIË Ze waren eerder al bekend gemaakt voor Paradiso, AB en Tivoli, dat later werd...

REACTIES

Avatar BasP
di 20 dec 2011 14:08

Wrong Van de week toch maar eens sites van podia en festivals afgaan op zoek naar foutjes..

 2

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.