'Organisatie Royal Beach Concert failliet'[+UPDATE2]

Door ErikLuyten op 30 augustus 2011 - 19:57 De organisatie van het begin juli afgelaste Royal Beach Concert is failliet verklaard. Dat heeft festivaleigenaar Bob Reiche aan RTL Boulevard laten weten. Reiche zegt dat het faillissement mede te danken is aan de acties van de Consumentenbond.

Begin augustus besloot de kantonrechter dat negen gedupeerde bezoekers de kosten van hun tickets terug moeten krijgen. De Consumentenbond kondigde daarna aan Royal Beach Concert opnieuw voor de rechter te slepen vanwege het niet doorgaan van het evenement. De bond had in een brief geëist dat de organisatie het geld voor de reeds gekochte kaartjes aan alle gedupeerden zou terugbetalen, maar dat gebeurde niet. De zaak zou op 1 september dienen.

Een aantal leveranciers liet eerder al beslag leggen op gelden van Royal Beach Concert B.V. De gemeente vorderde vooruitbetaalde subsidies terug omdat afspraken niet nagekomen werden.

In de media bleef Reiche volhouden dat er een vervangend concert zou komen en dat hij nog steeds rekende op de komst van artiesten als Elton John en Bryan Adams. De artiesten hadden al laten weten geen vervangende datum te plannen. Half augustus publiceerde Reiche op zijn blog correspondentie met Gemeente Den Haag, waarmee hij wilde aantonen dat zijn schuldig waren aan het niet door kunnen laten gaan van de tweede editie van het evenement op het strand van Scheveningen.

Festivalinfo wilde Bob Reiche om een reactie vragen op Twitter, waar hij normaal gesproken snel reacties gaf op vragen. Zijn account @BobReiche is echter sinds korte tijd verwijderd.

Update: De consumentenbond kan het faillissement niet bevestigen en gaat gewoon door met de rechtszaak. De reden dat dit niet bevestigd kan worden is: omdat er nog geen officieel bewijs is voor het faillissement, ook staat er niks over op Bob Reiche zijn weblog.
Update 2: Vanmiddag heeft de consumentenbond laten weten het kort geding alsnog te schrappen door het faillissement van het Royal Beach Concert en ze gaan zich nu beraden over de eventuele volgende stappen.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



paradisoonews.jpg2

ECHO & THE BUNNYMEN SPEELT EERSTE TWEE ALBUMS IN... Echo and the Bunnymen komt zaterdag 21 januari weer een optreden geven in...

dogeatdog11

DOG EAT DOG NAAR LUXOR LIVE EN ROCK TEMPLE Dog Eat Dog komt op 20 oktober een show weggeven in Luxor Live te Arnhem en...

REACTIES

Avatar nickert
di 30 aug 2011 20:02

nickert Haha oei oei

 0
Avatar leaked
di 30 aug 2011 21:14

leaked Lekker makkelijk om andere de schuld te geven. Reiche is gewoon een grote boef.

 1
Avatar deGus
di 30 aug 2011 21:40

deGus En ik maar denken dat Mojo crimineel was.
Deze figuren slaan echt alles!

 0
Avatar Impulzer
wo 31 aug 2011 09:29

Impulzer Hoe vaak is dat Royal Beach Concert al gehouden? Dit was toch de 1e keer?

 0
Avatar FutureCrimes
wo 31 aug 2011 10:34

FutureCrimes Dat is lef om de consumentenbod (mede) verantwoordelijk te houden voor het faillisement! Alleen omdat zij eisen dat de mensen het geld van de kaartjes terugkrijgen, zoals dat hoort bij het niet doorgaan van een evenement. Schande.

 0
Avatar Pietsie
wo 31 aug 2011 10:50

Pietsie @Impulzer: het is 1x gehouden (2010) en 1x afgelast (2011).

Ik citeer: "Niemand minder dan Fuse, Kane, DI-RECT en natuurlijk Bon Jovi, zorgden voor een muzikaal spektakel.". In 2010 waren er 45.000 mensen (veel tjappies i guess), dus wat dat betreft is deze ontwikkeling wel jammer.

 0
Avatar ralluf
wo 31 aug 2011 11:40

ralluf Dus het is de schuld van de consumentenbond dat de vergunning niet verstrekt werd, dat Bryan Adams een volle agenda had en dat RBC zelf geen duidelijkheid gaf over de vergoeding na afgelasting? Laat me niet lachen.

Als er iemand slecht is voor het "zorgvuldig opgebouwde goede imago" is het Reiche zelf wel met zijn vingerwijzen.

In 2009 werd er door hem al groots aangekondigd dat Prince of Robbie Williams dat jaar op het strand zouden spelen in een "Royal Concert". In 2010 lukte het dan wel, hoewel een aanzienlijk deel van het publiek gratis kaartjes had via de Bank Giro Loterij. (En de mensen die een kaartje voor soms 100+ euro hadden gekocht, moesten nog betalen voor de Dixie's!)

Kortom: in één van de drie jaren dat hij het beloofde, heeft Reiche een (matig, maar vooruit) concert gerealiseerd. Over welke "zorgvuldige opgebouwde goede imago" heeft hij het dan?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.