GroenLinks A'dam komt terug op cultuurbezuiniging

Door KenStash op 02 augustus 2011 - 13:16 De Amsterdamse gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil dat de afgesproken bezuinigingen op cultuur worden heroverwogen, nu het kabinet ook al snijdt in de uitgaven op het gebied van cultuur, zo meldt Parool op haar website.

GroenLinks zit met de PvdA en VVD in het Amsterdamse college. De partijen hebben gezamenlijk afgesproken om vanaf 2013 rond de 10 miljoen euro te korten op kunst en cultuur. Nu is GroenLinks-raadslid Evelien van Roemsburg van mening dat de plannen alweer achterhaald zijn. Hiermee schaart de partij zich nu achter de visie van SP en D66 welke al langer felle kritiek uiten op de bezuinigingen.

"Er zijn vage schattingen hoeveel van de 200 miljoen rijksbezuinigingen in Amsterdam neerslaan; deze lopen uiteen van 30 miljoen tot soms wel 80 miljoen. Holy fuck, denk ik iedere keer weer als ik dat bedrag hoor. En iedere keer steekt het dat we toch ook onze 'eigen' bezuiniging nog steeds doorzetten," aldus Van Roemburg op haar weblog.

Volgens het raadslid gijzelen de drie collegepartijen elkaar. "Als GroenLinks de cultuurbezuinigingen ter discussie stelt, wil de VVD 10 miljoen extra voor parkeergarages en komt de PvdA met een vaag banenplan."

Onlangs keurde het Amsterdamse college een plan van de PvdA goed om voor 18,5 miljoen euro vijfduizend nieuwe banen te creëren. Volgens Van Roemburg is dat voorstel onzinnig: Door de bezuinigingen op cultuur zullen bestaande banen toch uiteindelijk weer verdwijnen.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Tim Akkerman

TIM AKKERMAN (EX-DI-RECT) MET DEBUUTALBUM DOOR...De Nederlandse muzikant en singer-songwriter Tim Akkerman komt naar Zwolle,...

TrashTalknews1

TRASH TALK GELAST PUKKELPOP, DYNAMO EN BAROEG AF De tournee van het Amerikaanse Trash Talk is volledig afgelast. De...

REACTIES

Avatar kuifjeschaap
di 02 aug 2011 14:25

kuifjeschaap bla

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.