Filmen van concerten binnenkort onmogelijk op iPhone?

Door Marz667 op 12 juli 2011 - 12:28 Apple gaat een stokje steken voor het filmen van concerten en evenementen met de iPhone. Het bedrijf is software aan het ontwikkelen die het filmen automatisch onmogelijk maakt. Iemand die tijdens een concert waar auteursrechten voor gelden toch zijn iPhone tevoorschijn haalt, zal zien dat het apparaat wordt geblokkeerd door een infraroodsensor die in de zaal kan worden gezet.

De sensor schakelt in combinatie met speciale software de camera uit, maar laat andere applicaties intact. Concertbezoekers kunnen nog wel blijven twitteren en sms'en. Apple zou het patent op de speciale sopftware al anderhalf jaar geleden hebben aangevraagd.

Platenmaatschappijen vinden het niet prettig als amateurfilmpjes op YouTube verschijnen van artiesten. Apple zou met deze actie de maatschappijen willen paaien om een goede deal te sluiten voor de verkoop van livemuziek. Sinds Apple de iCloud introduceerde, is het bedrijf nog meer gebaat bij een goede verstandhouding met platenmaatschappijen.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefmarikejagernews2

MARIKE JAGER VOOR HET EERST NAAR ROTOWNDe Nederlandse singer-songwriter Marike Jager komt naar Rotterdam. De...

georgeclooneynews1

P3 PURMEREND KRIJGT DR. FEELGOOD De rockband Dr. Feelgood komt naar Purmerend. Het Britse gezelschap doet...

REACTIES

geen avatar
di 12 jul 2011 12:37

dikkie zal ik nooit geen iphone meer halen.

 0
Avatar RickT
di 12 jul 2011 12:45

RickT dit gaat te ver

 2
Avatar boelex
di 12 jul 2011 13:01

boelex gewoon sowieso filmen tijdens concerten verbieden, zeer irritant om zo iemand voor je neus te hebben

 0
Avatar BasP
di 12 jul 2011 13:04

Wrong gewoon apple in de ban doen, naar bedrijf.

 0
Avatar Maynard-J
di 12 jul 2011 13:07

Maynard-J Ik haal dus een Samsung als straks in augustus m'n abonnement afloopt. En anders heb ik m'n goeie ouwe Nokia nog.

 0
Avatar tobyhazenberg
di 12 jul 2011 13:11

tobyhazenberg ...gewoon NIET filmen!! Schijt irritant als iemand met zijn telefoon voor jou neus staat!

 1
Avatar Tim
di 12 jul 2011 13:31

Tim en als je nou foto's en filmpjes van je vrienden wilt maken tijdens het concert?

Ik vind het overigens wel irritant als ik een live fimpje van een band wil bekijken op youtube dat ik mezelf eerst een weg moet banen tussen alle crap die met mobieltjes gemaakt is.

 0
Avatar Dextermaniac
di 12 jul 2011 13:31

Dextermaniac Wat een idioterie, platenmaatschappijen kunnen zoveel vinden. Die willen gewoon meer geld, net alsof live opnames ervoor zouden zorgen dat mensen niet meer naar een gig gaan. Dat te hebben gezegd, kan ik me ook eindeloos irriteren aan van die mensen die een half concert lang aan hun telefoontjes gekluisterd zijn. Ik ben zelf niet iemand die concertopnames maakt, en vind dat als je alleen maar naar je mobiel staart, je net zo goed thuis een live video kan gaan kijken XD Ipv voor mijn fucking neus de boel te vergallen.

 0
Avatar chantalvaneck
di 12 jul 2011 13:47

chantalvaneck Mooi, dat zal lekker opruimen op Youtube. ;-) En idd, ook wel fijn voor het uitzicht tijdens concerten. Niets vervelenders dan het halve concert moeten volgen door de telefoon van degene die voor je staat.

 0
Avatar Maynard-J
di 12 jul 2011 14:18

Maynard-J Toevallig ben ik bijna 2 meter lang, dus als ik film is het niet met m'n telefoon voor de neus van iemand anders, eerder m'n eigen neus. En dan geniet ik ook van het concert, ik kijk gewoon over m'n telefoon heen.

 0
Avatar FutureCrimes
di 12 jul 2011 14:44

FutureCrimes Ik vind het niet zo slim van de platenmaatschappijen. Ze zouden het niet zo fijn vinden dat er amateur clips gemaakt worden van hun artiesten? Gratis reclame voor hun artiest zou ik zo zeggen. Altijd handig om te kijken of die nieuwe artiest echt zo leuk is. Alsof je met je telefoon zo'n goede opname kunt maken zodat je er een DVD van kunt maken en verkopen...

 0
Avatar LysWant
di 12 jul 2011 16:21

LysWant Nog nooit zoveel muziek live gezien en cd's gekocht (meestal ter plekke, gesigneerd) dan sinds youtube en torrent sites. Wanneer begrijpen die platenmaatschappijen dat nou? Vroeger nam ik de gok niet om 30 euries neer te tellen voor een artiest die ik eigenlijk niet zo goed ken. Nu bekijk ik ze op youtube en kan een beeld vormen. Tof!! Waarom in stand proberen te houden wat aan het veranderen is...artiesten moeten nu op een andere manier hun geld misschien verdienen, maar volgens mij wordt er nog steeds zat uitgegeven aan muziek.

 0
Avatar ralluf
di 12 jul 2011 16:55

ralluf Ik heb nog nooit een concertfilmpje gezien dat ook maar enigszins de sfeer van een concert wist te vatten, dus daar verliezen we sowieso niets aan. En ik sluit me aan bij iedereen die al die verlichte, omhooggestoken schermpjes irritant vindt.

Fotograferen ook meteen afschaffen. Asociaal volk dat even met hun 2-secondeflits het hele lichtplan van een show in de war schopt;)

 0
Avatar Ace2000
di 12 jul 2011 19:09

Ace2000 Ik vindt dat masale gezwaai met mobieltjes ook enorm irritant, maar verbieden is natuurlijk te gek voor worden.

Verder is duidelijk dat gratis promotie alleen maar positief voor een artist kan werken , maar ja...

 0
Avatar TEUNNN
di 12 jul 2011 20:13

TEUNNN :')

 0
Avatar deGus
di 12 jul 2011 20:28

deGus Gewoon een videocamera meenemen, veel betere kwaliteit ook.
Maar toch, voor de vorm: schijt apple.

 0
Avatar BasP
vr 15 jul 2011 08:37

Wrong LysWant schreef:
Nog nooit zoveel muziek live gezien en cd's gekocht (meestal ter plekke, gesigneerd) dan sinds youtube en torrent sites. Wanneer begrijpen die platenmaatschappijen dat nou?


Het nadeel van internet voor hun is dat je op deze manier ook onbekende artiesten luistert. Als het aan die grote platenmaatschappijen ligt luister jij alleen wat hun je laten horen via radio & tv, zodat je ook alleen die cds van die grote artiesten koopt..

 0
Avatar juggalo
vr 15 jul 2011 09:05

juggalo Vind dit echt nergens over gaan. Waar haalt apple de arrogantie vandaan om te denken dat dit ook maar iets helpt. Gewoon een dikke slijmbalactie. Laat mensen lekker slechte- kwaliteit filmpjes maken en deze op youtube flikkeren. Niemand die het kijkt en niemand die er last van heeft. Alleen wil ik deze amateurfilmers vragen achterin te gaan staan zodat niemand er last van heeft.

 0
Avatar BramR
vr 15 jul 2011 16:45

BramR Bullshit het is misschien wel irritant als er iemand voor je neus staat maar ik vind het altijd leuk als ik na een half jaartje ofzo nog is een keertje terug kan kijken.

 0
Avatar TrentRez
za 16 jul 2011 18:00

TrentRez Ik heb geen rechten gestudeerd, maar vraag me af of Apple sowieso iets in de software mag inbouwen, zodat je camera optie op je iphone niet meer werkt.
Zelfde issue was volgens mij eerder voor plekken waar ze niet willen dat je belt met je mobiel en er stoorzenders in ruimtes werden geplaatst om mobiel bellen onmogelijk te maken.
Die stoorzenders zijn volgens mij ook na wat juridisch gedoe weggehaald en verboden.

 0
Avatar ScatCat
zo 17 jul 2011 01:11

ScatCat Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat ene president uit Syrie deze 'infrarood cameras' graag zou willen gebruiken voor demonstraties waar 'auteursrecht' voor gelden..

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.