Doornroosje naar voormalige locatie stationspostkantoor

Door Marz667 op 07 juli 2011 - 15:05 Er is een einde komen aan een zoektocht van meer dan tien jaar naar een geschikte plek voor de nieuwbouw van poppodium Doornroosje. Eerder waren er al plannen voor nieuwbouw in Bottendaal en op de locatie bij het station. Deze plannen haalden de eindstreep niet. Het winnende plan werd donderdag 7 juli om 14.00 uur gepresenteerd.

Het nieuwe plan op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bestaat uit een nieuw onderkomen voor Doornroosje met een grote en kleine zaal met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt bovendien een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen. 1000 van deze fietsenklemmen zijn overgeheveld vanuit het plan voor de nieuwe parkeergarage onder de van Schaeck Mathonsingel.

De bouw van het complex start nog voor het einde van dit jaar. De oplevering staat gepland voor eind 2013. Om tot gunning te komen heeft de gemeente een niet openbare Europeese aanbesteding doorlopen in samenwerking met de SSHN en Doornroosje. De overige marktcombinaties hebben nog twee weken de tijd om naar de rechter te stappen als ze het niet eens zijn met de beoordeling.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



40jaareffenaarnews

EXCLUSIEF BENELUX CONCERT D.A.F. IN EINDHOVENDe Duitstalige popgroep Deutsch-Amerikanische Freundschaft (D.A.F.) komt...

cheik

CHEIKH LÔ NAAR NAAR DE OOSTERPOORT Cheikh Lô , die in 1989 ontdekt werd door de bekende Senegalese musicus...

REACTIES

Avatar Solar.Cell
do 07 jul 2011 15:17

Solar.Cell Goede zaak! Ook al is het oude gebouw ook zeer gezellig!

 0
Avatar mr_dopehat
do 07 jul 2011 16:10

mr_dopehat Er zijn ondertussen ook tekeningen van het nieuwe gebouw..

Zal het oude Roosje gebouw wel gaan missen!

 0
Avatar BasP
do 07 jul 2011 16:41

Wrong maar waar is het nou? tegen t station aan ofzo?

 0
Avatar thelastcursade
do 07 jul 2011 18:12

thelastcursade Klinkt goed! Vind de tekeningen ook al veelbelovend!
Ben erg benieuwd naar alles wat er in de nieuwe zaal geboekt kan worden, al zal ik het sfeertje van het huidige gebouw wel gaan missen!

 0
Avatar thelastcursade
do 07 jul 2011 18:13

thelastcursade Wrong schreef:
maar waar is het nou? tegen t station aan ofzo?


Het nieuwe gebouw zal inderdaad tegen het station aan komen. Tussen het station en het politiebureau, als ik het goed begrijp.

 0
Avatar knakworst
zo 10 jul 2011 19:41

knakworst Hm, ik ben benieuwd. Vind de huidige locatie/gebouw altijd heel gezellig, maar ik denk dat dit nieuwe plan ook wel wat moois gaat worden. Even afwachten.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.