AB-directeur vindt dat een derde zaal nodig is

Door Marz667 op 14 april 2011 - 14:56 Dirk De Clippeleir, sinds zes weken directeur van de AB, zegt dat de concerttempel op langere termijn een derde zaal nodig heeft. "De vraag voor de grote zaal is veel groter dan we kunnen programmeren", zegt hij in een interview met de krant De Standaard.

"Ons groot probleem is dat we de grote zaal nu zo vol mogelijk moeten steken om de hele werking rendabel te houden", zegt De Clippeleir. "Het zijn de concerten in de grote zaal, met staand publiek, die geld opbrengen. Al de rest is verlieslatend. Hoe meer je de grote zaal dus kunt vrijmaken, hoe meer financiële ruimte je creëert. De vraag voor de grote zaal is veel groter dan we nu kunnen programmeren. De AB kan vandaag gewoonweg niet meer groeien."

De Clippeleir wijst erop dat sommige artiesten alleen willen optreden in een zaal met zetels. "Die hebben we, maar als we de zaal zo inrichten, kunnen we veel minder mensen ontvangen. Dus hebben we een grotere zaal nodig met pakweg 1.200 zetels."

Kladaradatsch recht tegenover de AB zou ideaal zijn qua ligging, maar volgens De Clippeleir is die zaal te klein. Een andere optie, een zaal in Etterbeek, zou dan weer te ver weg liggen.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



slayernews.gif18

EXTRA EINDHOVENSE SLAYER-SHOW IN EFFENAARWegens groot succes heeft Slayer vandaag in de vooravond van hun...

borisjapannews

BORIS EN RUSSIAN CIRCLES OOK NAAR NEDERLAND Het Japanse experimentele trio Boris , het Amerikaanse post-rock/metal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.