Extra show voor Alan Parsons

Door Knoedel op 25 februari 2005 - 10:40 Alan Parsons geeft maandag 18 april een extra optreden in de Boerderij te Zoetermeer vanwege de enorme belangstelling. Het concert op dinsdag 19 april is dan ook zo goed als uitverkocht. De voorverkoop start over enkele dagen.

Alan Parsons is bekend geworden als 'de man achter Pink Floyds Dark Side Of The Moon'. Als studiotechnicus in de 'Abbey Road Studios' werd hij hoofdverantwoordelijke voor het baanbrekende geluid van het album. Vanaf dat moment werd hij een van de meest gewilde van de nieuwe generatie creatieve technici. Zijn beslissing om als producer bezig te zijn, resulteerde in succes met onder andere Pilot, Steve Harley en Cockney Rebel, John Miles en Al Stewart.

Naast technicus is Parsons ook een artistieke duizendpoot. Aan zijn eerste album 'Tales Of A Mystery & Imagination' werkte hij twee jaar, om er vervolgens een Grammy Award mee in de wacht te slepen. In 1980 verhuisde hij naar Monaco om daar een studio bouwen. Hier werkte hij samen met zangers als Colin Blunstone, Gary Brooker en John Miles. Mede door deze samenwerking komt er ook een hitsucces in Nederland voor Alan Parsons. Met het Alan Parsons Project scoort hij hits met 'Don't Answer Me', 'Old And Wise', 'Eye In The Sky' en 'Turn Of A Friendly Card'. De bezetting van het Live Project is naast Parsons: Godfrey Townsend, Steve Murphy, P.J. Olsson, John Montagna en Manny Focarazzo.horrorscopetour

KLEINE WEIZIGING IN DE HORRORSCOPE TOURDe band Forcefeed heeft zaterdag 21 mei andere plannen en heeft hierdoor...

colourof__fire

COLOUR OF FIRE 5X IN NEDERLAND Waaronder 4x een concert. Dit is te zien op de website van boekers Mojo...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.