Recensies: Terugblik op 2010

Door Stofje op 30 december 2010 - 22:10 Natuurlijk, de top 191 van de Festivalinfo-medewerkers kwam reeds voorbij, met The National als grote winnaar. Een cd die wij niet eens besproken hebben, het kan geschieden. Wij hebben echter wel 908 andere cd's besproken dit jaar!

De best gelezen recensie van het jaar is een tamelijk verrassende. Die eer gaat namelijk naar Tim Knol - Tim Knol, geschreven door Eric Rijlaardam. Ook Tom McRae, Yeasayer en The Black Box Revelation werden goed gelezen. Verrassende namen, de nieuwe cd's van majors als De Jeugd van Tegenwoordig, Faithless, De Dijk ft Solomon Burke en Gorillaz vinden we pas achterin de top 20 terug.

Vier cd's die wij bespraken kregen de volle vijf sterren van de recensent:
13-04-2010: Pavement - Quarantine the Past (Cyrille Bloemers);
24-08-2010: Arcade Fire - The Suburbs (Nick Augusteijn);
18-09-2010: James LaBrie - Static Impuls (Gunther Moens);
23-11-2010: Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (Randy Timmers).

Het was een aardig jaar in vele genres. Metal-recensent Jan Didden schreef zijn 250e recensie (da's toch best een vermelding waard!) en deelde een flink aantal 4,5-jes uit, zoals aan Star One - Victims of the Modern Age, Fruit of the Original Sin - Beneath the Surface of aan Angra - Aqua. Niet alleen Jan Didden schrijft metal. Bram De Wulf gaf Beehover (met Concrete Catalyst) een hoge beoordeling.

Ook in de hiphop was het goed toeven, mede door verrassende samenwerkingen. Naast het vijf-sterren album van Kanye West, zagen we bijvoorbeeld Nas & Damian Marley een uitstekend 4,5-album afleveren, net als John Legend en The Roots dat deden.

Uit België wisten Mintzkov (Rising Sun, Setting Sun) en Kiss the Anus of a Black Cat (Hewers of Wood and Drawers of Water) te fascineren.

Op de valreep wist ook SufJan Stevens (The Age of Adz nog goed te scoren. Hoog in onze top 191 stond ook nog Yeasayer met het album Odd Blood en het vrijwel altijd sterke Antony and the Johnsons, nu met het album Swanlights.

Hieronder nog enkele afbeeldingen van albums, die wij 4,5 ster gaven:




In bovenstaand overzicht zijn niet alle recensies met 4,5 ster opgenomen, maar het geeft slechts een beeld. In 2010 heeft de recensiesectie vele eigen records verbroken. Vrijwel elke maand was een verbetering ten opzichte van de maand van het jaar ervoor en ook qua kwantiteit (de eerder genoemde 908 recensies) was nog nooit zo hoog. Het spreekt voor zich dat we in 2011 op dezelfde voet verder gaan en dat we dus verder gaan met het bespreken van de tofste releases.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



nieuwjaar_jaarlijjstje_news.jpg2

25.000 FEESTVIERDERS OUDEJAARSAVOND OP MUSEUMPLEINOp het Museumplein hebben gisteravond zo’n 25.000 mensen de start van het...

Incubate 2009

NAMEN VOOR KOMENDE EDITIES INCUBATED BEKEND Incubate en poppodium Paradox kwamen vorig jaar met de maandelijkse Incubated...

REACTIES

geen avatar
vr 31 dec 2010 12:04

greenstein Goed werk!

Bedankt voor alle informatie en het leesplezier dit jaar. Ga zo door!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.