Omwonenden verliezen rechtszaak feesten Museumplein

Door Marz667 op 28 december 2010 - 10:04 Het nieuwjaarsfeest van de Staatsloterij op het Museumplein in Amsterdam mag doorgaan. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding aangespannen door buurtbewoners.

Omwonenden van het plein probeerden via de rechter het feest tegen te houden. Zij vinden dat er te veel evenementen plaatsvinden op het Museumplein; De omwonenden beriepen zich er onder meer op dat de gemeente zelf heeft bepaald dat er per jaar maximaal zes grote evenementen op het plein mogen plaatsvinden. Het oud en nieuwfeest is al het negende.

De buurtbewoners spreken van een ‘inbreuk op hun privéleven’ en klagen vooral over geluidsoverlast door soundchecks die al ver voor de jaarwisseling worden gehouden. Ook vrezen ze dat het zwerfvuil dat de bezoekers achterlaten niet wordt opgeruimd.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



nieuwjaarkerstnews.jpg

TIVOLI OUDEGRACHT EN DE HELLING OUDEJAARSAVOND...Niet alleen Boemklatsch & friends in Tivoli de Helling is helemaal...

allforoneconcerts.jpg1

TMF BELGIË EN TELENET TRAKTEREN MET CONCERTEN VOOR 1... Jongerenzender TMF en Telenet lanceren samen een opmerkelijke reeks van...

REACTIES

Avatar ErikLuyten
di 28 dec 2010 11:07

ErikLuyten Tja, moet je maar niet in de binnenstad gaan wonen.. :-)

Nu waren de paar WK-op-een-groot-beeldscherm-dagen wel uitzonderingen natuurlijk. Zonder die zou het aantal evenementen veel lager liggen.

 0
Avatar Karsibalt
di 28 dec 2010 17:03

Karsibalt Mee eens. Kan me niet druk maken om de buurtbewoners. Mij zal je alleen niet op museumplein vinden.

 -1
Avatar BasP
di 28 dec 2010 23:53

Wrong Mee eens met bovenstaanden, maar het is natuurlijk wel slecht geregeld van die gemeente. De gemeente schendt afspraken en de buurtbewoners kunnen er niets tegen doen, dat hoort niet.

 0
Avatar Guidovm
ma 03 jan 2011 03:14

Guidovm Lekker voor dat klootjes bekakte volk! Eerst in de binnenstad van Amsterdam gaan wonen om vervolgens met de jaarwisseling nota bene te beklagen! In Haarlem heb je ook zn groep die het nodig vind bevrijdingsdag en haar festival te verbieden. Echt belachelijke lui!
Gewoon oppakken omdat ze teveel klagen of n klaag verbod gaan geven!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.