'Minder vaak herrie in Groninger centrum'

Door Marz667 op 02 november 2010 - 13:44 Er moeten in de Groningse binnenstad minder evenementen plaatsvinden, die gepaard gaan met veel herrie. B en W willen deze (muzikale) optredens op Grote Markt en Vismarkt vanaf 1 januari 2011 jaarlijks nog maar op maximaal 40 dagen toestaan. Nu mag dat op 50 dagen.

Dat schrijven B en W in de nieuwe nota Feesten in balans 2. Het college wil de maximale geluidsnorm van 85 dB(A) voor optredens in de binnenstad niet veranderen. "Muziekfestivals blijven hierdoor goed mogelijk."

De werkgroep met de naam 'Zeg nee tegen 70db' is een petitie gestart tegen de voorgenomen maatregelen om geluidsoverlast te beperken. De petitie is hier on-line te vinden. Op woensdag 10 november wordt het voorstel besproken in de Groninger gemeenteraad.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



LogicalProgressionLTJBukemn

LOGICAL PROGRESSION VIERT 16-JARIGE VERJAARDAG IN...De legendarische drum ‘n bass clubavond Logical Progression, afkomstig uit...

moss

WINNEN: 2X2 KAARTEN MOSS IN 013 Met het tweede album Never Be Scared, Don’t Be A Hero heeft de Amsterdamse...

REACTIES

Avatar paingrief
di 02 nov 2010 14:48

paingrief Wat een onzin dit! Er moet bezuinigd worden op kunst en cultuur en dan gaat B&W ook nog eens de optredens verminderen.

 0
Avatar SnarfLiono
di 02 nov 2010 23:23

SnarfLiono Heeft weinig met het nieuwe kabinet te maken, denk ik, de "Staphortisering" van Nederland was al langer aan de gang.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.