Tegenslag nieuwbouw van de Nijmeegse poptempel Doornroosje

Door Marz667 op 30 september 2010 - 14:09 De geplande hoogbouw naast het centraal station in Nijmegen kan hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. Het nieuwbouwcomplex - dat bestaat uit poptempel Doornroosje, huurappartementen plus studentenwoningen - voldoet niet aan de eisen van het ministerie van Defensie; de hoogbouw zou de radar te veel storen en daarmee het zicht op binnenkomend vliegverkeer hinderen.

De gemeente Nijmegen is zeer onaangenaam verrast. Ze volgt nu twee sporen. Een: samen met het rijk bekijken of bij een andere meetmethode de raderverstoring blijkt mee te vallen. Binnen een maand moet dat duidelijk zijn. Twee: de gemeente ontwikkelt op dit moment alvast een nieuw, lager bouwplan. Ten opzichte van de huidige 22 verdiepingen zullen er 9 moeten worden geschrapt. De gemeente kiest ervoor om de nieuwbouw van Doornroosje te handhaven, de geplande huurwoningen te schrappen en het aantal studentenappartementen juist wat uit te breiden.

Als er geen haast wordt gemaakt, dreigt de gemeente de provinciale bijdrage aan de nieuwbouw van Doornroosje te verliezen. Wethouder Hannie Kunst denkt dat de vertraging mee zal vallen. Ze hoopt dat de schop hoe dan ook eind 2011 de grond in kan.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



sherylcrownews6

CONCERT SHERYL CROW AFGELASTHet concert dat Sheryl Crow op woensdag 20 oktober zou geven in 013 in...

KeithEmersonGregLakenews

KEITH EMERSON SPOEDOPERATIE: ANNULERING EUROPESE... De Brits musicus, een virtuoos op de keyboards, Keith Emerson zou samen met...

REACTIES

Avatar NemesisNL
vr 01 okt 2010 09:55

NemesisNL Binnenkomend vliegverkeer... in nijmegen??

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.