Geldboete boven het hoofd van onlineticket doorverkopers

Door Marz667 op 14 september 2010 - 11:14 Vier Nederlandse bedrijven die onlinetickets doorverkopen, hangt een geldboete boven het hoofd. Op de betreffende websites is onvoldoende informatie te vinden over onder meer de prijs van de tickets en de risico's die aan de aankoop verbonden zijn. De Nederlandse Consumentenautoriteit deelt boetes uit van 5.000 euro per week met een maximum van 100.000 euro per overtreding als de bedrijven niet snel actie ondernemen.

De vier bedrijven bieden de tickets aan op de sites 4alltickets.nl, Tickets4events.nl, Budgetticket.nl, Onlineticketshop.nl en Worldticketshop.nl. "Het is belangrijk dat de consument op basis van de juiste informatie zijn keus kan maken", zei Bernadette van Buchem, directeur van de Consumentenautoriteit. "Dat de bedrijven hun websites aanpassen is goed voor de consument. Uiteraard zullen we het kritisch blijven volgen.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



maroon511

MAROON 5 NAAR HEINEKEN MUSIC HALLNu Maroon 5 weer een nieuw album op zak heeft, dat volgende week uitkomt,...

TrashTalknews3

TRASH TALK NAAR TILBURG EN ANTWERPEN Het Amerikaanse Trash Talk raast opnieuw door Europa heen. De hardcore...

REACTIES

Avatar Discoman
di 14 sep 2010 12:25

Discoman Ah, Mojo probeert deze discussie weer op te laaien? Moe word ik ervan!

 0
Avatar evile
di 14 sep 2010 19:12

evile Als elke zaal nu gewoon zijn eigenlijk e-tickets heeft zijn we van dat mojo gezeik af. Dan maar geen echt kaartje.

 0
Avatar Ace2000
di 14 sep 2010 19:43

Ace2000 Eeeh... Mojo doet best foute dingen als te hoge (service)kosten rekenen, metalfestivals vermoorden en ander monopolistengedrag.

Maar de 'bedrijven' waar bovenstaand artikeltje overgaat zijn echt wel een tikkeltje erger. Al acht ik de kans klein dat deze bedrijven op hun sites zullen gaan vermelden dat de door hun aangeboden tickets ver boven kostprijs worden verkocht en ook nog eens elk moment ongeldig kunnnen worden verklaart.

 0
Avatar eerlijk?!
ma 20 sep 2010 13:14

eerlijk?! Is dit eerlijk?? moet een fietsenmaker ook op zijn website vermelden dat de fiets kapot kan gaan?? Dan heb ik het er nog maar niet over dat de blokkeerakties van MOJO alles behalve eerlijk zijn (ze verkopen de kaarten echt nog een keer door dus hebben 2x inkomsten van 1 kaartje??
VWB het vermelden dat de kaarten diirder zijn is wel gewoon een eerlijke zet maar volgens mij doen (bijna) alle website dat al toch?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.