WATT vraagt faillissement aan

Door Emma op 16 juni 2010 - 16:18 De kogel is door de kerk; WATT stopt ermee. Gister heeft de stichting die WATT exploiteert tijdens een bestuursvergadering besloten faillisement aan te vragen.

“De afgelopen dagen hebben we intensief met verschillende raadsleden gesproken. Daaruit hebben we onze conclusies getrokken en hebben we zelf de knoop doorgehakt.” zegt bestuursvoorzitter Christian Jongeneel. Volgende week laat de gemeenteraad zich nog uit over de kwestie, maar daar wacht WATT dus niet langer op. “Het is voor ons al duidelijk dat we niet op voldoende steun hoeven te rekenen.”

Vanmiddag is de kwestie WATT besproken in de commissievergadering. Toen bleek al dat de meerderheid van het Rotterdamse college tegen het plan voor behoud van WATT is. Wethouder Laan: “Het gaat erom dat popcultuur goed functioneert in de stad. Ik wil popmuziek in Rotterdam, maar niet vasthouden aan de huidige constructie. Het bedrag dat voor popcultuur is vrijgegeven, blijft behouden, maar dat moet los van CAR (de stichting die WATT exploiteert, red) en het pand worden uitgegeven.”

De concerten die in de zomer zouden plaatsvinden aan de West-Kruiskade in Rotterdam zijn al op andere plekken in de stad ondergebracht. Voor de concerten die na de zomer staan gepland, hoopt de stichting met andere concertorganisaties een oplossing te kunnen vinden.nerdpharrel.gif3

N.E.R.D. TREEDT OP IN ZAANDAMDe Amerikaanse formatie N.E.R.D treedt zondag tijdens Frontin op in 7evenue...

013_plaatje4

WIN KAARTEN VOOR BLEEDING THROUGH / WALLS OF JERICHO Op zondag 27 juni staan er maar liefst vijf bands op de planken in de kleine...

REACTIES

Avatar fleatje
wo 16 jun 2010 16:34

fleatje erg jammer...
verliest rotterdam toch weer wat status...willen ze niets muzikaals meer doen dan in rotterdam: eerst de dance parade...nu watt....what's (hahaha) next???
Rotown een andere locatie? Ahoy platgooien wegens uitzichtsbelemering???
toch niet meer normaal?

 0
Avatar Rudie_
wo 16 jun 2010 16:51

Rudie_ Het blijft toch apart dat er geen groot podium zoals bijvoorbeeld Effenaar, Tivoli of Melkweg in een stad als Rotterdam kan blijven bestaan. Ben benieuwd of er ooit nog eens een podium van die grootte in Rotterdam zal komen (en blijven).

 0
Avatar Crevan
wo 16 jun 2010 17:02

Crevan Jammer

 0
Avatar Kydroh
wo 16 jun 2010 17:07

Kydroh Erg jammer :-(
Ben er 1 keer geweest samen met 30 andere mensen.

Voor concerten word het dus of Rotown of Ahoy.
Al had ik ook weer ergens gelezen dat ze Waterfront weer een boost willen geven.


R.I.P. Watt 2008?-2010

 0
Avatar Tenrash
wo 16 jun 2010 18:31

Tenrash Te grote gok en ze hebben verloren, Jammer maar helaas.
Voor middelgrote optredens zullen rotterdammers toch naar een andere stad moeten.:(

 0
Avatar jos_theboss22
wo 16 jun 2010 18:33

jos_theboss22 Erg jammer voor de popmuziek in Rotterdam.

 0
Avatar MarilynPepper
wo 16 jun 2010 18:39

MarilynPepper Heh dat is wel balen! leuk zaaltje.

 0
Avatar staynice
wo 16 jun 2010 19:09

staynice ik snap niet dat zoiets in een stad als Rotterdam niet kan. Nighttown weer terug dan? ;)

 0
Avatar kosterlijk
wo 16 jun 2010 20:31

kosterlijk staynice schreef:
ik snap niet dat zoiets in een stad als Rotterdam niet kan. Nighttown weer terug dan? ;)


Waterfront komt gelukkig wel terug :) En ik baal hier zo van, was toch wel het best bereikbare zaaltje voor mij.

 0
geen avatar
wo 16 jun 2010 21:00

shoarmaharm als de catwalk maar niet gaat

 0
Avatar sadbuttrue
wo 16 jun 2010 21:18

sadbuttrue :(

 0
Avatar Diny
wo 16 jun 2010 21:57

Diny Was te verwachten na alle berichten die er al rondgingen, jammer!
Hopen dat er wel iets van dat formaat terugkomt, de podia sterven uit in NL!

 0
Avatar 7WORDS
wo 16 jun 2010 22:57

7WORDS Echt ontzettend jammer, het was juist fijn om eens wat grotere metaloptredens in de buurt te hebben!

 0
geen avatar
do 17 jun 2010 00:48

sill Nou wil ik niet heel naar doen hoor, maar dit zat er inderdaad dik in dat dit zou gaan gebeuren, stelletje amateurs daar. R'dam kan best een goed podium draaiend houden denk ik, als ze de juiste mensen een keer een kans geven, en niet elke keer dezelfde figuren neerzetten alleen op een andere locatie. De mensen die Nighttown verpest hebben, zijn gedeeltelijk naat Waterfront gegaan, toen ze daar de boel verkloot hebben, is een deel van datzelfe groepje weer naar Watt gegaan & the rest is history.
Nu heeft waterfront een nieuwe eigenaar en dan lees ik net dat ze weer willen gaan samenwerken met oa diezelfde mensen. ( http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43587344 ) Nou dat wordt dan weer compleet kansloos als je het mij vraagt, ik snap er echt niets van, de bezem door dat hele zooitje halen zou ik zeggen!

 0
Avatar staynice
do 17 jun 2010 09:12

staynice maar het is toch ook raar dat heel dat Urban podium niet van de grond is gekomen en dat dit dan ook weer mislukt?

 0
Avatar Yurodivyi
do 17 jun 2010 11:14

Yurodivyi sill schreef:
Nou wil ik niet heel naar doen hoor, maar dit zat er inderdaad dik in dat dit zou gaan gebeuren, stelletje amateurs daar. R'dam kan best een goed podium draaiend houden denk ik, als ze de juiste mensen een keer een kans geven, en niet elke keer dezelfde figuren neerzetten alleen op een andere locatie. De mensen die Nighttown verpest hebben, zijn gedeeltelijk naat Waterfront gegaan, toen ze daar de boel verkloot hebben, is een deel van datzelfe groepje weer naar Watt gegaan & the rest is history.
Nu heeft waterfront een nieuwe eigenaar en dan lees ik net dat ze weer willen gaan samenwerken met oa diezelfde mensen. ( http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43587344 ) Nou dat wordt dan weer compleet kansloos als je het mij vraagt, ik snap er echt niets van, de bezem door dat hele zooitje halen zou ik zeggen!


Als je niet weet waar je het over hebt Sill, moet je ook niet naar gaan doen. De mensen die van Nighttown via Waterfront nu in Watt zitten (zaten) zijn de mensen die er voor hebben gezorgd dat Waterfront in eerste instantie uit een hoop problemen is geraakt en dat Watt het afgelopen jaar een positief bedrijfsresultaat heeft gedraaid. Dat zijn dus zeker geen amateurs, maar juist de mensen die keihard werken voor het voortbestaan van die podia.
De mensen die de boel verpest hebben zijn in geen velden of wegen meer te bekennen. Waterfront is ten onder gegaan aan het wanbeleid van de eerste directeur en Watt is nu ten onder door het wanbeleid van de Tieleman en Langebach. Wat dat betreft heb je dus een punt, aangezien Ted weer betrokken is bij de groep mensen die nu iets met Waterfront wil. Als de gemeente besluit een half miljoen te investeren in dit Waterfront-project dan snap ik dát idd niet. Waarom wel iets nieuws steunen, maar iets dat al bestaat/ bestond niet...

 0
Avatar Guidovm
do 17 jun 2010 23:34

Guidovm Ik vind dit dood en dood zonde ik vond The Basement het leukste popodium zaaltje en meest underground plek van Rotterdam!
Echt jammer blijft zo weinig leuks over...

 0
geen avatar
ma 21 jun 2010 17:10

janscheper82 Met de programmering van de afgelopen 2 jaar kan je geen enkele zaal draaiende houden. Ik heb welgeteld 3x de drang gevoeld om naar Watt te gaan en dat terwijl ik in Rotterdam woon. En met de bands die gewoonlijk in Waterfront zouden staan hou je geen zaal van dit formaat draaiende. Pas als er een zaal is die degelijk met Paradiso/Melkweg kan concurreren (en dan niet dezelfde bands programmeren) is er echt kans op leven.

Ted Langebach vind zichzelf fantastisch maar hij houd geen concept draaiend.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.