Satellite7

Uit: Zaandam, Amsterdam - Nederland

In 1997 zijn Chris Kattenberg (drummer) en Stefan van Maurik (zanger/gitarist) begonnen met de Zaans/ Amsterdamse band Satellite7. In de zomer van 1998 is de huidige samenstelling geformeerd met Lodewijk Vos (gitarist) en Simon Zijlstra (bassist). Een half jaar later al maakt de band een uitstekende indruk tijdens de Winston Popprijs en Noordhollands Glorie. De optredens worden gewaardeerd, omdat Satellite7 in veel opzichten afwijkt van het pad van de “gemiddelde” gitaarrockband: geen hapklare rocksongs.
Het titelloze debuut (mini-)album verschijnt in mei 1999 en wordt positief ontvangen (waaronder ‘Local Heroes’ in LiveXS). In 2000 en 2001 kunnen achtereenvolgens de Amsterdamse online popprijs 2000 en de publieksprijs van de Rock Hard Tuesday-avonden in het Hard Rock Café Amsterdam (voor akoestische optredens) op de schoorsteenmantel gezet worden.
In het begin van 2001 besluit de band naast de ‘gewone’ elektrische optredens, ook (semi-)akoestisch te spelen. Ook hierdoor worden steeds meer podia en festivals bezocht, waaronder in Duitsland en Polen. Bovendien lijkt het dat de structuur van de liedjes nog meer tot zijn recht komt.
Na het verschijnen van de tweede (akoestische) cd ‘Systems for development of your own choice’ eind 2001 krijgt de band veel aandacht, zelfs tot over de grenzen. Bovendien laat de pers (Oor, MusicMaker, Fret, LiveXS, Gitarist) zich zeer positief uit over de boeiende cd. De band speelt een zeer verrassende en indrukwekkende semi-akoestische set tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland pop/rock 2002 en wint daarmee.
De veelzijdige muzikale achtergrond van de bandleden heeft ertoe geleid dat het bandgeluid moeilijk valt te definiëren. De eigenwijze en grillige band laat de songs hun eigen logica volgen, totdat een breed scala aan emoties is afgewerkt. dEUS, Radiohead en Smashing Pumpkins worden door sommigen als referentiekaders gezien, maar die passen dan wel heel ruim om het eigenzinnige concept van het viertal.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Satellite7. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Satellite7

Foto Satellite7 te ZoA/Satellite7 - 26/3 - Winston Foto Satellite7 te ZoA/Satellite7 - 26/3 - Winston Foto Satellite7 te Sally Family Festival 2006 Foto Satellite7 te ZoA/Satellite7 - 26/3 - Winston Foto Satellite7 te ZoA/Satellite7 - 26/3 - Winston Foto Satellite7 te Sally Family Festival 2006
 
Bekijk alle 6 foto's van Satellite7

CD-RECENSIES

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: