Electric Eel Shock

 • Electric Eel Shock
  Dynamo Outdoor Fest 2010
 • Electric Eel Shock
  Dynamo Outdoor Fest 2010
Japan    Genre(s): Rock - garage rock

Electric Eel Shock is een overweldigende samenkomst van Classic Rock, Punk men Metal. Een echt power trio van de tijd voordat rock werd opgesplitst in vele stukken en subgenres.

"EES are nothing short of awesome" - Brent Hinds (Mastodon)

EES verliet Japan in 1999 om te zien of ze het konden gaan maken in de US, en zijn sindsdien constant aan het toeren. Ze financierden hun albums door het verkopen van merchandise en hun zelf opgenomen album "SLAYERS BAY BLUES" bij optredens.

Ze waren hoofdact op het Roskilde Festival in Denemarken en in 2004 hadden ze door 27 landen getoerd. Het werd tijd om een album uit te brengen; "GO EUROPE!" werd het eerste commercieel beschikbare EES album en de band stond daaropvolgend op 30 Europese Summer Festivals.

Het volgende album "BEAT ME" werd opgenomen in Nederland in begin 2005 met de legendarische producer Attie Bauw (Judas Priest, Scorpions, Bootsy Collins etc). BEAT ME kreeg uitstekende recensies van de pers en EES ging stap voor stap door met de internationale music scene veroveren.

In 2007 werkte Electric Eel Shock weer samen met Attie Bauw aan het nieuwe album: "TRANSWORLD ULTRA ROCK" wat een een samenkomst leek van het verleden, heden en de toekomst in 1 album. Van het spelen in elke ranzige kroeg tot de grote podia over de hele wereld en alle veranderingen die daarbij hoorden.

Na een paar albums te hebben uitgebracht bij een label, besloten ze het anders te doen. Ze maakten een profiel aan bij www.SellaBand.com en ze hadden slechts 8 weken nodig om de benodigde $50.000 bij elkaar te krijgen om een album om te nemen. Electric Eel Shock is een band die hard heeft gewerkt om te komen waar ze zijn – en nu genieten ze ervan.

OUDE OPTREDENS VAN Electric Eel Shock

 • 19 apr `24
 • 18 apr `24
 • 07 apr `24
 • 05 apr `24
 • 04 apr `24
 • 24 feb `19
 • 24 feb `19
 • 22 feb `19
 • 21 feb `19
 • 11 aug `18
Beijk alle oude (78) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Electric Eel Shock

Wij hebben geen informatie over komende shows van Electric Eel Shock. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Electric Eel Shock

Beijk alle oude (78) oude optredens

FOTO'S VAN Electric Eel Shock

Foto Electric Eel Shock te Beeckestijn Pop 2005 Foto Electric Eel Shock te Bloodhound Gang - 18/3 - Patronaat Foto Electric Eel Shock te Beeckestijn Pop 2005 Foto Electric Eel Shock te Beeckestijn Pop 2005 Foto Electric Eel Shock te Dynamo Outdoor Fest 2010 Foto Electric Eel Shock te Bloodhound Gang - 18/3 - Patronaat
 
Bekijk alle 20 foto's van Electric Eel Shock

Electric Eel Shock NIEUWS

CD-RECENSIES

Electric Eel Shock Transworld Ultra Rock cover

Electric Eel Shock - Transworld Ultra Rock

Electric Eel Shock , voor zij die deze band wel eens live hebben mogen aanschouwen (als bijvoorbeeld meermalig voorprogramma van Danko Jones en/of...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: