Drie Sterren Trio

Het Drie Sterren Trio bespeelt een repertoire van muziek uit vele genres, zoals Balkan, Tango Musette, Klezmer, Jazz en Afro-Latino. Wereldrepertoire kortom, virtuoos gespeeld door Don Hofstee (gitaar en viool), Gertie Bruin (accordeon) en Bert van Erk (contrabas).
Het Trio dankt zijn naam aan het premiereconcert in het Sterrebos in Groningen, mei 2012. Sindsdien speelde het op vele podia waaronder het NoorderzonFestival 2014, Te Gast in Garnwerd en in het Provinciehuis voor de Provinciale Staten.

Don Hofstee studeerde viool en gitaar aan het conservatorium in Zwolle. Zijn jongensdroom om het vioolconcert van Max Bruch te kunnen spelen maakte hij waar op zijn eindexamen. Hij maakt deel uit van wereldmuziek-ensembles als Lite, het lichte ensemble van HET symfonie orkest (voorheen Orkest van het Oosten), het Kreisler Trio, Tsigani en Cuerdas. Speelde ook bij theatervoorstellinen van het NNT en De Citadel.

Gertie Bruin studeerde aan de conservatoria in Groningen en Enschede waar hij nu zelf docent is. Hij is te horen als begeleider van zangeressen Lies Akkerman en Mia Gast, saxofonist Niels Bijl en Mannenkoor Albatros. Maakt deel uit van het Nederlands Accordeon Ensemble. Bracht in 2008 de solo-cd “Dutch Touch” uit.

Bert van Erk studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Hij speelde al in de jaren ‘70 met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Don Cherry, John Engels en Wim Overgaauw. Zijn orkest Bert’s Breeze produceerde de cd “Deining”. Hij maakt deel uit van o.a. Still Life Trio, Cuerdas, Meiborg&Buma&VanErk, Linda’s Jazz en Renske de Boer & Trio. Is ook huisbassist van de SJIG-concertserie elke laatste donderdag van de maand in Jazzcafe Alto in Groningen.

OUDE OPTREDENS VAN Drie Sterren Trio

  • 13 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Drie Sterren Trio

Wij hebben geen informatie over komende shows van Drie Sterren Trio. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.