Woody & The Crazy Rockers

Uit: Den Haag - Nederland

Woody & The Crazy Rockers uit Den Haag is een van de overgebleven bands uit de naoorlogse Indo rock periode. Of misschien zelfs wel de enige. Samen met o.a. The Tielman Brothers waren zij de grondleggers van de Indische muziekstroming, Indo Rock, later door organisatoren omgedoopt tot “oer-rock ‘n’ roll”. De Crazy Rockers werden dan ook terecht uitverkoren om de Branie-Award in ontvangst te nemen voor 45 jaar ambassadeurschap voor de indorock.

In 1959 richt zanger/gitarist/drummer Sidney Rampersad The Crazy Rockers op, samen met onder anderen zanger/gitarist Woody Brunings. In het weekend werd er regelmatig en met veel succes opgetreden in de Haagse bar "La Gaité" aan de Grote Markt. Als een van de eerste ‘’Indonesische Schaukappellen’’ begint de band in februari 1961 een rockavontuur in het Duitse Hannau. De Crazy Rockers keren daarna terug naar Nederland en spelen in 1962 de hele zomer in de Sheherazade met dagelijks stijf uitverkochte zalen. Ze zijn de eerste rockband die het duffe Nederlandse publiek met ruige rock 'n roll om de oren slaat. Drummer Sydney Rampersad speelt staand terwijl de rest met of zonder gitaar acrobatische toeren uithaalt. Met hun eerste single "Mamma Pappa Twist" staan ze 3 maanden in de hitparade. En dat in een tijdperk waarin rockbands op allerlei manieren werden geboycot door de gevestigde orde. Oprichter van de band, Sidney Rampersad, is helaas in 1981 op 42 jarige leeftijd overleden. Sindsdien is Boyd Brostowski een meer dan waardige vervanger.

OUDE OPTREDENS VAN Woody & The Crazy Rockers

  • 30 jan `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Woody & The Crazy Rockers

Wij hebben geen informatie over komende shows van Woody & The Crazy Rockers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: