Haty Haty

 • Haty Haty
  Dauwpop 2016
  © Anne-Marie Kok
Nederland

We kennen de combinatie Blaudzun - David Douglas al van hun gezamenlijke song White Heat Blood op Douglas’ album Moon Observations. Ze komen nu met een nieuw project Haty Haty. De eerste show is op 14 oktober als onderdeel van het ADE-programma in Paradiso, een album staat gepland voor begin komend jaar.

“We zijn bezig met een album, we zijn dat nu zo’n beetje aan het afronden”, zegt Douglas. Hij wil de sound niet direct vergelijken met White Heat Blood. “Dat was een track op mijn album met zijn zang. Dit is een heel nieuw, los project met een nieuwe vibe. We hebben alle muziek samen geschreven.”

Hoe zou hij de sound zelf omschrijven? “Ik heb daar nog niet heel goed over nagedacht, natuurlijk zit het ergens tussen elektronisch en indie in. Ik denk dat het een goede middenweg, of meer een optelling is van wat wij doen. Tijdens ADE is het eerste showtje, maar we zijn nog een beetje aan het zoeken naar hoe we het precies gaan uitvoeren. Dat is nog de vraag, maar dat zie je dan wel. Ik ben blij dat we al zover zijn met het album, het wordt heel tof. Maar wat daarna gaat gebeuren is nog onduidelijk. Eerst even kijken hoe het loopt.”

Wel kan Douglas al vertellen dat de release ergens begin komend jaar gaat zijn. Het album ontstond vooral afgelopen winter. “Toen zijn we veel samen geweest en hebben we echt een toffe tijd gehad. We hebben op meerdere plekken aan de plaat gewerkt: een tijdje in het buitenland, bij hem thuis of bij mij. Toen is het grootste gedeelte van de plaat geschreven. Het is best organisch ontstaan, we wisten niet dat er al een heel album in zat. Nu is het een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten.” En die naam Haty Haty? Daar wil Douglas nog niet te veel over kwijt. “Dat is beter voor later.”

OUDE OPTREDENS VAN Haty Haty

 • 31 jul
 • 15 - 17   jul
 • 15 - 17   jul
 • 03 - 05   jun
 • 28 mei
 • 27 - 28   mei
 • 19 mei `16
 • 07 mei
 • 07 - 08   mei
 • 05 mei
Beijk alle oude (20) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Haty Haty

Wij hebben geen informatie over komende shows van Haty Haty. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Haty Haty

Beijk alle oude (20) oude optredens

FOTO'S VAN Haty Haty

Foto Haty Haty te Dauwpop 2016 Foto Haty Haty te Dauwpop 2016 Foto Haty Haty te Dauwpop 2016
 
Bekijk alle 3 foto's van Haty Haty

Haty Haty NIEUWS

video's Haty Haty

Video: Haty Haty bestaat uit 'eigenwijze klootzakken'

Haty Haty bestaat uit 'eigenwijze klootzakken'

Al jaren waren ze het van plan en begin 2015 kwam het ervan: Blaudzun en David Douglas doken als...

video's Haty Haty

Video: Haty Haty bestaat uit 'eigenwijze klootzakken'
videoHaty Hatybestaat uit'eigenwijzeklootzakken'-

Live gezien door: