Lyrics Born

Amerika

Eén van de grote vernieuwers van de underground hiphop. Met ‘Everywhere At Once’ rochelde het interessantste exportproduct van de Bay Area-hiphopscene met zijn karakteristieke diepe strot in 2008 maar eens één van de creatiefste hiphopplaten van het jaar bij elkaar.

Hij rapt op deze studioplaat met een soepele en zangerige flow over met soul en funk doordrenkte beats, waarbij hij zijsprongen naar r&b, pop, reggeaton en zelfs rock elementen niet schuwt. De singles ‘I Like It, I Love It’ and ‘Hott 2 Deff’ tonen een feel good rapper in optima forma!

Al jong kwam de Amerikaan van Japans/Italiaanse oorsprong in aanraking met grote talenten als Chief Xcel, Gift of Gab, DJ Shadow en Lateef the Truth Speaker. In 2003 kwam zijn debuut uit op het roemruchte label Quannum: ‘Later That Day...’. De plaat liet het publiek kennis maken met LB’s relaxte stijl met veel jazz en funk invloeden en diepe grooves. In de pers werd de plaat de hemel in geschreven. Niet altijd een goed teken voor de verdere loopbaan van een jonge artiest, maar Lyrics Born’s constante kwalitatieve vernieuwing toont aan dat hij hier is om te blijven.

OUDE OPTREDENS

  • 23 mrt `14
  • 31 jul `08
  • 14 jan `06
  • 13 jan `06
  • 14 - 18   jul
  • 01 - 04   jul

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lyrics Born. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

CD-RECENSIES

Lyrics Born As U Were cover

Lyrics Born - As U Were

Lyrics Born (Tsutomu "Tom" Shimura) is een Japanse / Amerikaanse rapper en vormt samen met Lateef the Truthspeaker de hiphop-formatie Latyrx. Hij groeide op in Tokyo, tot zijn ouders scheidden en...

Live gezien door: