Xcusa

Uit: Haarlem - Nederland

De wortels van Xcusa bevinden zich op het eiland van de maffia en olijven: Sicilië. Melvin Vittali en Maarten van Tongeren vertrokken in januari 1996 naar het eiland voor een internationaal uitwisselingsprogramma. De van de Italiaans lerares geleende Spaanse gitaar zorgde op de internationale studentenfeesten voor een ongekende exotische sfeer als covers, maar ook eigen nummers ten gehore werden gebracht.
Terug in Nederland werd het duo uitgebreid naar een kwartet, maar lang hield de samenwerking niet stand: carrière en kinderen betekenden een split, maar enige tijd later werd een nieuw Xcusa gesmeed. Ditmaal was Griekenland de bakermat voor samenwerking en een daaruit vloeiende vriendschap. Tom Roozen en Melvin Vittali ontmoetten elkaar daar en deelden de interesse voor de gitaarmuziek. Toen Tom een huis in Haarlem kocht met een daarbij behorende geluidsstudio werd het verlangen om muziek te maken alsmaar groter en opnieuw werd het duo uitgebreid met andere muzikanten.

Xcusa is inmiddels een ervaren semi-professionele band met covers van toen en nu, maar ook eigen nummers en gaat voor plezier, enthousiasme, entertainment en lekkere poprock.

OUDE OPTREDENS VAN Xcusa

  • 28 mei `16
  • 11 - 12   jul
  • 25 apr `15

KOMENDE OPTREDENS VAN Xcusa

Wij hebben geen informatie over komende shows van Xcusa. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Xcusa