Double Dutch Blues Project

Nederland

Double Dutch Blues Project is ontstaan vanuit een vraag uit Ierland.
Mondharmonicaspeler Hans Duyn was een paar keer in Ierland geweest met o.a. Boules Blues Band en Xcusa en werd in 2006 gevraagd om daar in de zomer van 2007 op een bluesfestival te komen spelen, met band. Daar zei Hans gelijk 'ja' op, maar had even geen band. Hij ging in zijn omgeving op zoek naar muzikanten die met hem wilden spelen en bereid waren om eenmalig af te reizen naar Ierland.
Na ruim een half jaar was er een beetje een stabiele bezetting bij elkaar en via contacten die de diverse bandleden hadden werd er een trip van drie dagen uitgezet om in pubs te spelen, eindigend op het The Sheepshead Festival in Durrus, West Cork.
Alle optredens waren zo succesvol dat de band terug werd gevraagd en weer naar Ierland ging voor meer optredens, gevolgd door een paar shows in Nederland, waarna het eenmalige bluesproject wordt afgesloten... of niet???
De bandleden komen eigenlijk uit druk bezette bands, maar het bluesbloed kruipt waar het niet gaan kan en elke gelegenheid om te spelen wordt aangegrepen. Anno 2015 bestaat het Project nog steeds en het repertoire is in de loop der jaren omgezet in een hechte blues mix.

OUDE OPTREDENS VAN Double Dutch Blues Project

  • 29 - 01   sep
  • 24 sep `16
  • 04 apr `15

KOMENDE OPTREDENS VAN Double Dutch Blues Project

Wij hebben geen informatie over komende shows van Double Dutch Blues Project. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Double Dutch Blues Project

Live gezien door: