The Yellowish Summer Evening

Uit: Eenrum - Nederland

Band uit Eenrum die sinds maart 2003 speelt met de bandleden Arnold Veeman, Tjidde Hofstra en Jelmer Jansma.

Zanger-componist-gitarist-(contra)bassist Arnold Veeman (Arnold Marinus Veeman) werd op 14 januari 1973 geboren in Groningen. Arnold was eerder actief in Pieterburenoverlast en de death-metalband Mon’strum.

Invloeden van o.a. roadmusic, folk, country en jaren 70 retropop komen samen en vormen een nieuwe, zeer succesvolle formule voor festivals, feestjes, open air optredens en voor in het theater. De muziek heeft een heel duidelijk doel. Namelijk een breed scala publiek bereiken met hun symphonische luisterliedjes.

Op 30 november 2002 wint The Yellowish Summer Evening in het Groninger Prinsentheater de talentenjacht Goudzuiken 2002. De prijs is 16 uur studiotijd waarmee een aantal nummers wordt opgenomen. Een daarvan is 'Mon cher petit'.

In maart 2003 wordt 'Mon cher petit' vertaald in het Gronings: 'Mien lutje laif'. Jan Siebo Uffen neemt de vertaling voor zijn rekening.

In juni 2003 wordt 'Mien lutje laif' opgenomen in Wisseloord Studio 2 samen met het Metropool Strijkkwartet en fluitist.

OUDE OPTREDENS VAN The Yellowish Summer Evening

  • 29 - 02   jun
  • 25 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN The Yellowish Summer Evening

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Yellowish Summer Evening. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Yellowish Summer Evening