4Ons

Uit: Noord-Brabant - Nederland    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - hiphop/rap

4Ons ontstond eind vorige eeuw uit 4 gasten die tijd over hadden voor het maken van hiphop. Zoals bij beginnende bandjes vaak het geval is veranderde de bezetting enkele keren.

Om een lang verhaal kort te maken bestaat de band sinds 2001 uit:

Vence (Raps)
Mic (Raps)
Fix (Beatz)
Dubbel G (Raps, graphics)

Dit is de officiële rolverdeling binnen de band, zij het dat de rappers op zijn tijd ook beatz maken, en de beatcreator ook (live) rapt.

Vanaf 2000 werkt 4Ons op zijn gemak aan skillz en een eigen geluid en vanaf 2002 is de band podiumervaring aan het opdoen.

De band staat centraal maar de leden werken daarnaast ook met anderen samen. Zo werkt Rapper Vence met beatcreator Jop aan een projectje, dat in 2004 op cd uit gaat komen. Beatcreator Jop maakt ook regelmatig beats voor 4 Ons tracks.

DE STIJL

4Ons heeft een eigen geluid dat moeilijk in een hokje te plaatsen is. De band brengt snelle en energieke hiphop met veel afwisseling ten gehore. De taal is Nederlands met een Brabantse G.

4Ons heeft er bewust voor gekozen om nog geen album uit te brengen, maar kiest ervoor te wachten tot er voldoende tracks albumwaardig zijn. Wel is de band regelmatig de studio ingedoken om tracks op te nemen voor Nederhop verzamelalbums als: “Vette Oogst” (een verzamelaar met louter Brabantse crews die half 2004 uit gaat komen) en een compilatie-cd van het Eindhovense label “Citybeatz” (met groepen uit de regio Eindhoven).

MEER INFORMATIE

Om toch de mogelijkheid te bieden om audio van 4Ons te beluisteren, heeft de band een aantal tracks online staan en er komen er regelmatig meer bij. Ook kun je bij 'downloads' een presspack downloaden met deze biografie, enkele bandfoto’s en een mp3.

Met vriendelijke groet,

4Ons

OUDE OPTREDENS VAN 4Ons

  • 06 nov
  • 20 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN 4Ons

Wij hebben geen informatie over komende shows van 4Ons. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN 4Ons

Live gezien door: