Shoot The Messenger

Nederland

Shoot the Messenger ontstond in februari 2014 toen Daan Lomeijer en Chris Gerlach, die samen al muziek maakten, Romy van Ardenne tegen het lijf liepen. Ze bleken over min of meer dezelfde muzikale smaak en dito interesses te beschikken, waarna besloten werd om met zijn drieen verder te gaan.

Na een aantal weken repeteren kwam een oom van Romy, Jaap Kuyper, eens kijken waar zijn nichtje zoal mee bezig was. Jaap had in een grijs verleden in diverse bandjes gedrumd, en zag tot zijn eigen verbazing de potentie, maar vooral het spelplezier van het jeugdige drietal. Zijn handen begonnen onmiddellijk te jeuken en leken te gillen om drumstokjes. Een week later had Jaap een drumstel gekocht, en na 2 keer repeteren vond een try-out plaats tijdens een verjaardag. Een week later deed de band mee met de bandwedstrijd Local Heroes in Willemstad. Een finaleplaats werd niet bereikt, maar wel was de publieksrespons enorm positief.

Gedurende de rest van 2014 bleek de band regelmatig gevraagd te worden voor een optreden, en organiseerde de band een bandavond in een jongerencentrum in uitvalsbasis Zevenbergen. Daarnaast stampten zij in no time een festivalletje uit de grond in Moerdijk als side-event tijdens het Oldtimer Festival, eind augustus.

Shoot the Messenger brengt punkrock in de traditie van the Clash, Pixies en Ramones, maar schuwt ook een uitstapje naar de hardrock en funk niet. Verrassende covers worden afgewisseld met stevig eigen werk. Eind december duiken zij de studio van Patrick Delabie in Wernhout in om hun eerste demo op te nemen.

Shoot the Messenger:
Jaap Kuyper: Drums (43)
Daan Lomeijer: Bas (15)
Romy van Ardenne: Gitaar en leadvocals (16)
Chris Gerlach: Gitaar (14)

OUDE OPTREDENS VAN Shoot The Messenger

  • 20 okt `17
  • 26 feb `16
  • 23 mei `15
  • 15 - 16   mei
  • 14 mrt
  • 14 mrt `15
  • 27 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Shoot The Messenger

Wij hebben geen informatie over komende shows van Shoot The Messenger. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Shoot The Messenger

Shoot The Messenger NIEUWS

Live gezien door: