Hillary

Uit: Maastricht - Nederland

Genoemd naar de filosoof Hillary Putnam, een Amerikaanse sleutelfiguur in de 'philosopy of mind', die bijvoorbeeld een tijdlang beweerd heeft dat wij hetzelfde zijn als computer. Tegenwoordig beweert hij echt het omgekeerd. Van hem komt het idee van hersenen op sterk water, die denken allemaal dingen mee te maken, waar men later 'the matrix' op gebaseerd heeft. Ook de eerste beklimmer van de Mount Everest: Sir Edmund Hillary is een inspiratie voor de bandnaam geweest.
Hillary onstond in de zomer van 2000 toen filosoof Dirk Kremers en gitarist Johan Smeets elkaar tijdens een bergbeklimming op Kreta beter leerden kennen en besloten om samen songs te gaan schrijven. Het klikte niet meteen, maar wel na een dag of twee, en het resultaat was hun eerste cd:'never been so free'. Je zou de muziek kunnen omschrijven als powerpop. Je zou hem ook kunnen omschrijven als 'intellectual mainstream pulp', dat moet je zelf weten. Beide heren zingen, en nemen op de plaat alle instrumenten voor eigen rekening.

KOMENDE OPTREDENS VAN Hillary

Wij hebben geen informatie over komende shows van Hillary. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Hillary Best of Possible Worlds cover

Hillary - Best of Possible Worlds

In de bio van Hillary wordt in de eerste zin al gemeld dat de band vernoemd is naar een filosoof, te weten Hillary Putnam. Een mooi eerbetoon aan een zeer erudiet persoon, die zich niet aan een...