2BB

Uit: volendam - Nederland

Bert, Dirk & Femke: Twee troubadours en een schone zingende Jonckvrouwe.

Het lijkt wel een sprookje. De werkelijkheid is zoals te verwachten natuurlijk heel anders, maar toch vooralsnog niet minder mooi. Bert en Dirk ontmoetten elkaar eind 2002 op een avond in de kroeg waar zij met de gitaar aan tafel hun gezamenlijke liefde voor muziek ontdekten. Zij vatten meteen het plan op om samen vaker muziek te gaan maken.

Zonder er van op de hoogte te zijn hadden zij een gemeenschappelijke vriendin: Femke. Femke was op dat moment op zoek naar een mogelijkheid om naast haar professionele bezigheden muziek te maken voor de gezelligheid. Het ei was snel gelegd, de broedtijd was kort, een nieuw muzikaal trio was geboren.

De hoofdrolspelers in dit muzikale sprookje:

Bert Roeleveld (Gitaar en zang) is een bekend gezicht in muzikaal Waterland als eigenaar van de Nachtwacht te Ilpendam. Erkend liefhebber en promotor van live-muziek. Als singer/songwriter deelt hij regelmatig tot ieders vermaak zijn eigen muzikale kunsten met anderen.

Dirk Groot (Gitaar en zang) is een laatbloeier, heeft pas na zijn dertigste zijn muzikale coming out beleefd. Deze singer/songwriter timmert het laatste jaar aan de weg met zijn band Punjabis On Ice, die met name werk spelen dat uit Dirk's pen is gevloeid.

Femke Blakborn (Zang en mondharmonica) is een geboren zangeres/danseres. Zingt en danst professioneel in theaterproducties, dinner-shows en recentelijk nog in de meidenband She Said.

Bert, Dirk & Femke spelen akoestische versies van bekende nummers. Dikwijls wordt hierbij gepoogd om middels eigen interpretaties, meerstemmige zang en het combineren van verschillende nummers een nieuw gevoel aan bekende liedjes te geven. Maar boven alles vinden zij het belangrijk dat er gezelligheid is en muzikale vrijheid binnen de (door hen zelf) gestelde kaders van deze muziek.

OUDE OPTREDENS VAN 2BB

  • 03 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN 2BB

Wij hebben geen informatie over komende shows van 2BB. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.