Roman Electric Band

Uit: Nantes - Frankrijk

Roman Gaume is een singer- songwriter uit Nantes, Frankrijk. Naast dat hij de schrijver van de liedjes is, is hij ook de oprichter van de band. Woonachtig in Frankrijk, werkt hij samen met artiesten uit verschillende steden en landen, waaronder Nederland en Polen(Teddy Jr.).

In maart 2011 released Roman -samen met zijn begeleidende band- zijn eerste album; Elliot Candle. De titel van het album is een hommage naar de muzikant en songwriter, Elliot Smith. Roman’s muziek is hevig beïnvloed door hem. De teksten en muziek komen allemaal samen op zijn eerste album en zorgen voor een goede mix tussen conventionele rock 'n roll en progressieve blues-rock.

Sinds de zomer van 2011 is de ‘Roman Electric Band’ aangevuld met drummer Jiri Schefferlie(NL) en basgitarist Vince Duval(Paris, Fr) om een 3 maanden lange tour te doen door het noord westen van Frankrijk.“ Door de bandleden te vervangen creeer je nieuwe kansen en creativiteit binnen de band”, aldus Roman. Ook het combineren van zijn kracht met muzikanten uit en andere steden en landen draagt hier aan bij.
Na de tour is de band sterker dan ooit tevoren en klaar voor het opnemen van hun tweede album en grotere tours.

In februari 2013 is het tweede album van de band "When the high goes down" uitgekomen... 13 nieuwe tracks of powerfull and deep rock and roll.
Roman electric band gaat verder met touren en zijn momenteel bezig met het opnemen van hun derde album.

Roman Electric Band is:

Roman Gaume – Zang en Gitaar
Vincent Duval – Bass gitaar
Jiri Schefferlie – Drums en Zang
Jame Wood- Gitaar, Zang

OUDE OPTREDENS VAN Roman Electric Band

  • 07 nov `13
  • 02 nov `13

KOMENDE OPTREDENS VAN Roman Electric Band

Wij hebben geen informatie over komende shows van Roman Electric Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Roman Electric Band