Bowe

  • Bowe
    ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool
    © Marieke Waalwijk
  • Bowe
    ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool
    © Marieke Waalwijk

Bowe is de artiestennaam van singer songwriter Boudewijn de Jong, geboren te Velp in 1978. Boudewijn begon al op jonge leeftijd piano te spelen. Tijdens zijn tienerjaren werd de piano ingeruild voor een gitaar. Door zijn hekel aan muziekles besloot hij zichzelf te leren spelen op een gitaar van een rechtshandige vriend. Boudewijn, die zelf linkshandig is, draaide de gitaar simpelweg om en leerde feitelijk ondersteboven spelen. Dit heeft geleid tot een geheel eigen stijl van spelen en een aparte benadering van het schrijven van liedjes.

Na jaren van verzamelen, combineren en sleutelen aan ruwe ideeën kwam in 2009 het debuutalbum ‘Moving through the Night uit. Aan een aantal liedjes heeft toetsenist Ton Snijders (Frank Boeijen) meegeschreven. Het album ontving lovende kritieken en de single ‘Last man Standing’ werd regelmatig gedraaid op de radio. Frits Spits noemde het een opmerkelijk goed debuut en beloonde het met zes strepen. Muzieksite Musicfrom.nl schreef “John Mayer meets The Eagles. Goede, serieuze teksten in volwassen nummers met een zeer professioneel vernis.”

In 2013 kwam het tweede album ‘Nomansland’ uit. Op dit album is naast Ton Snijders ook de veelgeprezen gitarist Arnold van Dongen (Ilse DeLange) te horen. De backing vocals werden verzorgd door niemand minder dan Sandra St. Victor, die heeft gewerkt met Chaka Khan en en Prince.


Muziekplatform 3voor12 noemde Bowe de ideale ‘voor elk wat wils’ festivalact. In april 2013 werd de videoclip van ‘Tired of giving good things up’ opgenomen, die later dit jaar zal verschijnen.
Op dit moment doet Boudewijn zowel optredens in kleine bezetting met Bowe Unplugged als festivals met volledige band. Beide albums van Bowe zijn te vinden op Spotify en iTunes onder de zoektermen Bowe Nomansland.

OUDE OPTREDENS VAN Bowe

  • 19 nov
  • 27 sep `14
  • 26 sep `14
  • 31 - 01   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Bowe

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bowe. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bowe

FOTO'S VAN Bowe

Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool Foto Bowe te ABC (with Martin Fly) - 26/09 - Metropool
 
Bekijk alle 7 foto's van Bowe

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: