DJ ZorQ

Nederland    Genre(s): Experimenteel - (new) wave Rock - hardrock

Begonnen als muziekverslaafde op jonge leeftijd met een voorkeur voor de stevigere stijlen (hardrock; rock-a-billy; ska; punk en new wave), wilde hij altijd al muzikant worden. Dit werd nogal bemoeilijkt door weinig zakgeld wat altijd opging aan nieuw of tweedehands vinyl en muziekinstrumenten kosten nogal wat geld. Al dat vinyl kwam uiteindelijk wel van pas toen hij vrijwilliger werd in J.C. Kompleks (Heerhugowaard) waar hij al snel plaatjesdraaier op cafe- en concertavonden werd. Hier kreeg hij de "dj-smaak te pakken. Onvermijdelijk vond dus ook de kennismaking met elektronische muziek (hiphop; EBM [electronic body music]; industrial; electro en crossover) plaats. Toen hij een house avond (1989) in datzelfde jongerencentrum meemaakte en voor het eerst dj's beats en melodieen hoorde en zag mixen werd z'n visie op het plaatjesdraaien radicaal aangepast
Aangestoken door het hiphop virus werd de interesse in gitaarmuziek steeds minder en stortte hij zich op het schrijven van raps, vastbesloten om een aanzet te maken voor een muzikale carriere in de hiphop wereld. Wat meteen ophield toen de band waar hij toen in zat (Cable Groove Network) na drie optreden "het loodje legde" en hij zijn eerste "writers-block" ervoor. De liefde voor muziek bleef echter.

Nu is ZoRQ resident dj in Parkhof en De Raad (beide Alkmaar) en staat bekend door zijn harde stijl met veel emotie en afwisseling. De ene break wordt door de ander afgewisseld, platen worden lang gemixed en bang voor een beetje melodie is hij niet.

OUDE OPTREDENS VAN DJ ZorQ

  • 10 nov `07
  • 07 jul
  • 03 sep
  • 04 sep
  • 09 jul
  • 07 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN DJ ZorQ

Wij hebben geen informatie over komende shows van DJ ZorQ. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN DJ ZorQ

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: