Envy the West

Uit: Oud Gastel & Roosendaal - Nederland    Genre(s): Rock - noise rock

'Sleepless Nights and Wasted Days.' Zomaar een regel uit een song van Envy The West, een bijzonder vijftal uit Oud Gastel en Roosendaal. Nee, vrolijk word je niet van de muziek. Dat hoeft natuurlijk ook niet. De band bestaat uit twee singer/songwriters van achter in de twintig. Pim Derene is een groot liefhebber van country en folk uit de jaren vijftig.

Rootsmuziek en Americana. Gevoel voor traditie, maar met een rauw randje. Marcus van Slingerland luistert veel naar Smog, Palace Brothers en Will Oldham. Samen en/of apart schrijven ze songs waarin die voorliefdes naar voren komen. Envy The West bestaat precies anderhalf jaar. Het vijftal werd ooit opgericht omdat Pim en Marcus een uitnodiging ontvingen om op een lo-fi festival op te treden en dat liever met een band deden. Dat festival bleek later helemaal niet door te gaan, maar in Geriejan Rockx (bas), Antal Derene (drums) en Robert van Eck (toetsen) hadden ze wel mooi gelijkgestemden gevonden. Die namen ervaring mee uit onder meer Saladbar, The Coffinkids en de elektronische techno-scene. Knap is dat zij de twee zangers met hun poëtische teksten alle ruimte geven en precies daar waar de sfeer en de spanning er om vragen de boel versnellen of van meer noise voorzien.

Het merendeel van de songs vraagt veel aandacht van de luisteraar. De teksten zijn minstens even belangrijk als de muziek. Met name Pim, de 'Nick Cave' van de band, wil graag het tempo laten zakken. Het publiek moet dan luisteren, anders ontgaat het de diepgang. Om ze toch af en toe een pilsje te gunnen wil het vijftal tussendoor best nog wel eens rocken en er een twang-gitaar met reverb tegenaan gooien.

OUDE OPTREDENS VAN Envy the West

  • 10 aug `17
  • 13 - 14   sep
  • 07 sep
  • 07 sep `14
  • 28 apr `13
  • 04 feb `12
  • 28 - 29   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Envy the West

Wij hebben geen informatie over komende shows van Envy the West. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Envy the West

Envy the West NIEUWS

Live gezien door: