Lost Souls Carnival

Uit: Gent - België

Het leven is als een kinderhemdje: een beetje vuil, en altijd te kort. Deze boutade vat de filosofie van de heren van Lost Souls Carnival kernachtig samen. Hun slome, gloomy rock heeft een vettig randje voor een luidruchtig, rokerig feestje, waar de heupfles met whisky joviaal van hand tot hand gaat. De lyrics zijn doorspekt met zwarte humor en hun zoeken naar interessante ritmes en samenklanken geven blijk van een vastberaden rebellie tegen zowel ongepaste vrolijkheid als gelaten zwartgalligheid. Songs als 'Lazy Eye', wil je draaien op een zwoele zomeravond, met de elleboog uit het raam cruisend naar de horizon, het leven goedkeurend met een lichte headbangbeweging. Bij andere kan je niet anders dan zwijgend voor je uitstaren, zoals 'Tired of talks' – toepasselijke titel trouwens – terwijl je mijmerend nog een slok neemt.

Lost Souls Carnival zijn Gentse vrienden van vroeger met elk hun eigen muzikaal verleden en inspiratiebronnen. De volle, vuile gitaarsound doet denken aan bands als Graveyard of The Black Keys, de eigenzinnige ritmes en sfeer aan Pink Floyd en Tool. De melancholische mondharmonica verraadt 'delta blues'-invloeden uit het Mississippi van eind de jaren '60. Voeg daarbij een stem die griezelig veel op het buitenechtelijke kind van Jim Morrison en Glenn Danzig lijkt, en je weet dat je hier met een stevige cocktail te maken hebt, zonder waterig ijs en al helemaal geen vruchtensap. Ad fundum!

OUDE OPTREDENS VAN Lost Souls Carnival

  • 15 - 18   mei
  • 15 mrt `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Lost Souls Carnival

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lost Souls Carnival. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lost Souls Carnival

CD-RECENSIES

Lost Souls Carnival LSC Sounds cover

Lost Souls Carnival - LSC Sounds

Bij onze zuiderburen zit er wat in het water, want zie wat een gave bands er daar toch de laatste jaren vandaan komen. Lost Souls Carnival is een Belgische rockband die aan heel veel namen doet...