Timber

Nederland

Timber verrijst eind 1999 op uit de as van de Leeuwarder wave-rock band 'GarliC' nadat de twee resterende gitaristen Jack Kleisma en Andre v/d Zee vastbesloten zijn om door te gaan. Dit duo begint het millennium voortvarend met de promo demo 'Unanimated Eyes' waarop beukend gitaarwerk wordt begeleid door drum & bass samples en duidelijk een meer agressievere kant van de heren laat horen.
Kort daarna worden beide mannen aangevuld met een drummer en bassist, wat het duo omvormt tot een meer traditionele rock band line-up. Samen met Peter, de bassist van het eerste millennium uur, groeit Timber uit tot een hecht en vooral stevige melodisch geheel. Iets wat goed is te horen op het in 2002 uitgebrachte 'Soulfight'. Heten daarop volgende 'Mindweb (2004)' en 'Inside (2006)' zijn een stevig, fris en vooral logisch vervolg.
Hedendaags horen we een band die verder is en die hun repertoire compact en dynamisch speelt. Niet op de laatste plaats door Ynse Schellens (zang) en Hilbrand van der Woude (drums). De band heeft een eigen geluid welke een mix van stoner, metal, grunge en gitaarrock laat horen. Een groovy trip die leidt van beukende gitaarriffs tot groovende, dynamische melodieen. Op 11 September 2015 verscheen het album 'Alone With My Fears' met 7 studio tracks en 1 live opname.
Momenteel is Timber druk met schrijven en opnemen van nieuw werk.

OUDE OPTREDENS VAN Timber

  • 25 - 26   aug
  • 14 apr `18
  • 24 dec `14
  • 25 - 27   okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Timber

Wij hebben geen informatie over komende shows van Timber. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Timber