Desolace Divine

Nederland

Desolace Divine is een Symfonische/Melodische metalband afkomstig uit Oss. In oktober 2010 is de band ontstaan uit de resten van de band Evil Prevails. Gitaristen Xander en Martin wilden samen een nieuw project starten, en begonnen met Desolace Divine. Linda, wie net voor het opbreken van Evil Prevails een auditie als zangeres had gedaan, kwam een week later bij de band. Na een korte periode van zoeken vonden zij Jeffrey ,die zich als bassist bij de formatie voegde. In deze formatie zonder drummer zijn zij samen begonnen met het schrijven van nummers. Ondertussen werd er druk gezocht naar een drummer om de formatie compleet te maken. Uiteindelijk is Rob, de vriend van Linda, als drummer bij de band gekomen. Dit is tot op heden de formatie van de band.

Op 10 December 2011 hebben zij hun eerste optreden gegeven op Frost-Fest in Beek en op 1 April werden zij 2e op de bandwedstrijd “Stoepslag 2012”. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een groter repertoire, waarna zij in het najaar van 2012 diverse shows door Nederland heen zullen geven.

Desolace Divine is een band met invloeden van verschillende richtingen binnen de metal. De muziek bevat veel symfonische en melodische elementen, maar ook death en power metal kunnen in de muziek worden teruggevonden. Elk van de leden brengt zijn eigen stukje creativiteit/muzikaliteit in de band, wat samen tot een geheel wordt gemaakt. Met deze ingrediënten proberen zij een eigen stijl neer te zetten met een sterk gevarieerd repertoire aan nummers.

OUDE OPTREDENS VAN Desolace Divine

  • 13 okt `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Desolace Divine

Wij hebben geen informatie over komende shows van Desolace Divine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.