Universal Code

Begin 2000 besloten de leden van de band Hot Karl ( Rik Duckers gitaar, Marcel Pirson basgitaar en zang, J.P. Labriaire drums) te stoppen met het spelen van hun alternatieve punkrock. Met het aantrekken van ex Jeopardy-zanger John Cruts, werd er een muzikale koerswijziging ingezet. De nieuwe stijl kan het best omschreven worden als Poprock. Lekker in het gehoor liggende melodieuze popliedjes met een scherp randje, die geinspireerd zijn door bands als U2, Counting Crows, Coldplay, R.E.M, the Beatles…e.v.a.

Na lang zoeken naar een representatieve naam werd er gekozen voor Universal Code.
We denken dat onze liedjes een breed publiek kan aanspreken, omdat de liedjes toegankelijk zijn zonder gelikt of plat te klinken. En tekstueel proberen we universele thema's te verwerken zoals: hoop, liefde, het leven en de dood. Stof die uitnodigt tot nadenken.

Er wordt binnen de band wel eens gegrapt Universal Code staat voor :''drie akkoorden en de waarheid''. Dit is misschien wel de essentie waar U.C. voor staat;"het schrijven en spelen van pure liedjes voor iedereen die van popmuziek houdt…"

OUDE OPTREDENS VAN Universal Code

  • 05 - 06   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Universal Code

Wij hebben geen informatie over komende shows van Universal Code. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.