Romanza Brava

Nederland

Romanza Brava begint in de zomer van 2011 in l'Hostal Cadaques aan de Costa Brava, waar Herman Brood jarenlang vaste gast was. Drummer Jan 't Hoen trommelt een handvol vrienden van Brood op om er een week lang muziek te maken.

De sessie in Spanje krijgt in Nederland een vervolg. Roland Brons (Murphey's Law), gitarist Dany Lademacher (The Wild Romance), gitarist en zanger Dirk Vermeij (Paris Dandies), toetsenist Otto Cooymans (Vitesse, The Scene), bassist Nico Heilijgers (Splitsing, Mick Taylor Band) en drummer Jan 't Hoen zijn bij het project betrokken. Niet heel verrassend: Romanza Brava speelt Rock 'n Roll/Blues in de traditie van Herman Brood.

Romanza Brava doet een poging op tour te gaan met punkicoon Nina Hagen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De strijd die initiatiefnemer en succesvol vastgoedondernemer Jan 't Hoen voert om de band 'on the road' te houden, wordt treffend in beeld gebracht door documentairemaker Teus van Sintmaartensdijk. De film die dit oplevert heet 'Buying the Band' en wordt een culthit onder musici. 3voor12 besluit hierna de rechten te kopen en de film op Youtube te zetten. Buying the Band is een schitterend inkijkje in clash tussen oude rockers en een goedbedoelende en succesvolle vastgoedman.

Romanza Brava tourt tegenwoordig als Dany Lademacher's Wild Romance en is daar behoorlijk succesvol mee.

OUDE OPTREDENS VAN Romanza Brava

  • 12 dec `14
  • 24 jan `14
  • 05 jul `13
  • 29 mrt `13
  • 13 okt `12
  • 07 apr `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Romanza Brava

Wij hebben geen informatie over komende shows van Romanza Brava. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Romanza Brava

Live gezien door: