Lemon-Blue-Lemon

Uit: Den Haag - Nederland

Lemon-Blue-Lemon is een Brits/Nederlandse band opgericht eind 1999 en heeft als thuisbasis Den Haag.
LBL heeft alleen eigen Engelstalige nummers op het repertoire staan en speelt powerpop: korte, stevige, goed in het gehoor liggende liedjes, die door de Lemons met veel plezier in elkaar worden geknutseld.
"We jammen veel en als we een jam na een week nog leuk vinden gaan we er stukjes bij verzinnen en dan wordt het al snel een compleet nummer."

Lemon-Blue-Lemon is vernoemd naar een Russische cocktail (1 deel spiritus op 2 delen luchtverfrisser) en bestaat uit:
Benno van Keulen: zang, bas
Rob B: gitaar, zang
Petra De Waal: toetsen, zang
Edipop: drums, zang

"De voertaal tijdens het oefenen is een soort Neder-Engels en de miscommunicatie over een E of A akkoord heeft al een aantal mooie nummers opgeleverd."

Benno, Petra en Edipop hebben al jaren in diverse bands samengespeeld waaronder Mist en deRest. Rob zat o.a. in het Engelse Dirty Pictures en Rattle my Cage.

"Hoewel we alle vier van verschillende muzieksoorten en bands houden (zie links) zijn we het er altijd snel over eens of iets muzikaal werkt of niet."

KOMENDE OPTREDENS VAN Lemon-Blue-Lemon

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lemon-Blue-Lemon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Lemon-Blue-Lemon Lemon Blue Lemon cover

Lemon-Blue-Lemon - Lemon Blue Lemon

Hoe zou je powerpop definiëren? Pop met kloten? Muziek met powerchords? Zoiets als popmuziek met een scherp randje? Lemon-Blue-Lemon zal het weten, want deze Haagse band noemt hun eigen muziek...

Live gezien door: