Saranne

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo’n stem: een geluid om eens goed voor te gaan zitten en voor je het weet, zit het in je hoofd. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en bluesvoorbeelden. Haar warme, diepe stem is gloedvol, zuiver en vol emotie. De teksten zijn erg beeldend, handelen over haar leven en leunen naar de blues.

Najaar 2007 neemt ze haar allereerste demo op bij MysticMachine te Nijmegen. Met alleen stem en gitaar worden alle acht liedjes live ingespeeld. Deze opnamen zijn zo geslaagd dat ze besluit een minialbum in eigen beheer uit te brengen. Ze presenteert de demo ‘This is me’ in maart 2008. Dat Sarannes roots in Limburg liggen, is te horen in haar gevoelig gebrachte cover van het nummer ‘Peel in Brand’ van Rowwen Hèze.

Voor haar tweede cd gaat ze een stapje verder en laat ze haar nummers arrangeren en produceren door BJ Baartmans, wat resulteert in een meeslepend geheel, afwisselend tussen tokkel en slag, aangevuld met de dragende tonen en prachtige solo’s van instrumenten als gitaar, accordeon, viool, mandoline en piano. Haar nieuwe nummers beschrijven metaforisch wat er wringt tussen plotselinge stilten en het razen van een trein. Laat je verrassen en meeslepen op de ladders van haar lied.

OUDE OPTREDENS VAN Saranne

  • 21 okt
  • 01 apr `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Saranne

Wij hebben geen informatie over komende shows van Saranne. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Saranne