The Stirrrs

De EasyTunes van The Stirrrs zijn een razende aaneenschakeling van truttige lottomuziek, gezapige lift muzak, geile showtunes en vette fonduepan blues, maar dan ruig. In vijfenzeventig minuten wordt je heen en weer geslingerd tussen exotische jaren vijftig-, zestig- en zeventig-behang deuntjes in een hip funk, jazz, latin, hawaï jasje, tot van die gezellige meedein liedjes die iedereen wel kent, maar zich eigenlijk voor schaamt. In de Nederlandse Easy Tune zitten Zuidamerikaanse riedels, soul en ska-elementen verwerkt. De Belgische variant noemt men aldaar Popcorn, vernoemd naar de discotheek in Vrasene. In Duitsland noemt men deze stroming ‘Cheeky listening’. De meeste deuntjes werden vaak afgeschreven als liftmuziek of als muzikaal behang om passagiers in het vliegtuig tot kalmte te manen, maar worden nu vol overgave door de muzikanten van The Stirrrs op een vrolijke wijze op het podium gebracht.
Een avondje met The Stirrrs geeft je het gevoel alsof je als bezoeker op een intiem feestje bent beland, waar onder het genot van een drankje wat wordt gebabbeld of gedanst. De mannen hebben overhemden met extra lange puntkraag, iets fout zittende broeken – te strak van boven, te wijd van onder – of een jaren ’50 spencer en brillantine in hun haar. Veel sullige brilletjes ook.
Na een stilte van ruim 15 jaar is er weer een opleving van gezapige EasyTune muziek. Als reactie op de meer individuele trend van de afgelopen jaren is men nu meer op zoek naar gezellige muziek.
Door de verschillende dansprogramma’s op televisie ontstaat een nieuwe danshype waarbij jongeren zich weer enthousiast op de dansvloer wagen. Er mag weer samen worden gedanst. The Stirrrs haken hier met veel liefde op in.

OUDE OPTREDENS VAN The Stirrrs

  • 25 - 27   okt
  • 13 sep `12
  • 09 jan `11
  • 18 dec `10

KOMENDE OPTREDENS VAN The Stirrrs

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Stirrrs. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Stirrrs