RBDJAN

Nederland

Arbi Hakopians is van Armeense komaf, wordt geboren in Iran, groeit op in de Bijlmer, woont een tijdje in de buurt van het Amsterdamse Waterlooplein en strijkt uiteindelijk neer in Amsterdam-Noord. Daar, op de straten van Tuindorp, leert hij de vrienden kennen waarmee hij de rapgroep THC zal gaan vormen. Zelf is Arbi er vroeg bij: al op de basisschool staat hij tijdens de fancy fair rappend op het podium. Hij wordt beïnvloed door zijn oudere broer, die onder de naam Flex de Hittespitter volop bezig is met hiphop. Zelf meet hij zich de rapnaam RBDJAN aan: ‘RB’ staat voor zijn voornaam Arbi, ‘Djan’ is het Armeense koosnaampje dat zijn moeder altijd gebruikt. Op zijn achttiende verjaardag krijgt hij van grote broer Flex zijn eerste tatoeage cadeau: het woord ’Hittespitter’, een gedeelde bijnaam die hij vanaf nu met trots zal dragen.

Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met RB Djan in de videoclip "Ballen tot we vallen"waar RB Djanmet zijn tekst en refrein een ware clubbanger serveert (i.s.m. DJ Chuckie) en aan het einde van de clip ook nog heel Nederland kennis laat maken met zijn click THC.

RB Djan heeft op 11-02-2011 zijn eerste solo debuut album uitgebracht genaamd "De Onderbaas". Het 13 nummer tellende album is ontzettend goed ontvangen en kwam binnen op de 17de plek in de Nederlands album top 100 en bleef stijgen.

OUDE OPTREDENS VAN RBDJAN

  • 20 - 22   aug
  • 01 okt `11
  • 31 jul
  • 30 jul
  • 06 jun `11
  • 27 feb `11
  • 29 - 30   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN RBDJAN

Wij hebben geen informatie over komende shows van RBDJAN. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN RBDJAN

RBDJAN NIEUWS

CD-RECENSIES

RBDJAN De Onderbaas cover

RBDJAN - De Onderbaas

In 2004 maakten we op de single 'Ballen tot we Vallen' van DJ Chuckie kennis met de rapper RBDJAN , een Amsterdamse rapper met een accent zwaarder dan Def-P en een flow vetter dan Extince. RBDJAN...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: