ARTIEST: Chalice

Chalice is een Vlaamse thrash-metalband die ontstond in maart 1998. De muziek van toen verschilt sterk van die van vandaag. Het enige resterende originele bandlid is bassist Chris Lagrange (ex Iconoclasm).
Er waren heel wat bezettingswissels, vanwege verschillende redenen, maar de klemtoon ligt nog altijd op adrenaline, agressie, woede en haat. De huidige line-up bestaat uit Pieter Dewulf (zang), Tim De Smedt (gitaar), Nicolas Bruggeman (gitaar), Chris Lagrange bas) en Niels Verbeke (drums). Qua muziek combineert Chalice melodie met snelheid en agressie. Elke song krijgt zijn eigen emotie en kan zowel brutaal als akoestisch of groovy klinken. Thematisch gaan de sogs over de lelijkheid van de realiteit, menselijk gedrag, religie en persoonlijke ervaringen.
DISENTANGLED, de eerste MCD, werd opgenomen in oktober 2002. Deze omvatte vijf songs, waarvan een instrumentaal. In maaart 2006 trok de band opnieuw de studio in. Het tweede album werd INNER TORMENT gedooopt en telt acht songs. In juli 2011, werd een promo met drie sonds opgenomen in the Puurstudio in Puurs. Van juli 2012 tot februari 2013 werd het derde album opgenomen in de MIDAS Recording Studio. THERE IS NOTHING omvat opnieuw 8 songs.
Chalice treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Enkele hoogtepunten zijn het winnen van de metal battle at the BTM-fest (2009), VELOCROSS (2010), de Wacken Open Air pre-selections (2011), the JumpRock contest (2012) en Ratrock in 2013.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredens

CD-RECENSIES