Jerry Dammers' Spatial A.K.A Orchestra

Engeland

In de tweede helft van de jaren zeventig richtte Jerry Dammers een bandje op met de naam The Automatics, maar moest dat veranderen omdat die naam al bezet was. De naam werd toen The Coventry Automatics (onder welke naam de demo die ze opstuurden naar de labels alsnog op plaat werd uitgebracht in de jaren negentig). Nog voor de plaat die ze naar aanleiding van deze demo mochten maken uitkwam, werd de naam alweer vervangen door The Special A.K.A., wat na een paar singles werd ingekort tot The Specials.
In de paar jaar dat The Specials in de oorspronkelijke bezetting bestond, zetten ze zich dusdanig stevig in de markt, dat de band decennia later nog steeds uitverkochte concerten geeft. Na die paar jaar echter, stapte de helft van de band op vanwege onderlinge onvrede, en Jerry Dammers veranderde de bandnaam weer terug naar The Special AKA, waarmee de laatste echt grote hit 'Nelson Mandela' werd gescoord. Hierna viel het doek voor de band met Jerry, maar om de paar jaar dook er weer een nieuwe vorm van de band met een steeds wisselende bezetting op, tot de band eind jaren nul besloot om een dertigjarig jubileum-tour te doen, en de hele band weer in oorspronkelijke bezetting bij elkaar kwam. Op Jerry Dammers na. Jerry wilde niet simpelweg oude successen herkauwen, maar richtte zijn blik op nieuwe horizonten. Met een knipoog naar zijn verleden werd dat zijn Spatial A.K.A Orchestra, met invloeden van niet alleen Ska en Reggae, maar ook jazz en hiphop.

OUDE OPTREDENS VAN Jerry Dammers' Spatial A.K.A Orchestra

  • 23 - 27   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Jerry Dammers' Spatial A.K.A Orchestra

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jerry Dammers' Spatial A.K.A Orchestra. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

In het wil graag live zien lijstje van