Canadian Sunset

Uit: Zwolle - Nederland

Begin 2006 vatten 3 hechte vrienden het plan op een aantal muzikale ideeën op te nemen. Echter, al snel blijkt het kader van studioact te klein voor het Zwolse trio en wordt besloten in verschillende bezettingen de composities ook live ten gehore te gaan brengen. Het resultaat is de Zwolse act Canadian Sunset!

De potentie van de -ondertussen- vier leden is niet onopgemerkt gebleven in de alternatieve rock-scene, waardoor zij in 2008 onder andere deel uit mochten maken van de 'La Luna on the road tour' en het genoegen hadden te spelen op het ‘Flevo Festival’. De muziek en energieke stage act is onder meer beloond met finaleplaatsen in de 'Oogst van Overijssel' en de '3fm xnoizz band battle'.

Vroeg in 2009 slaat het kwartet de handen ineen met indie producer Rene de Vries en wordt de debuut EP ‘This Deceitful Heart’ opgenomen. De stijl van de nummers en algehele atmosfeer die de plaat ademt laten de grote ontwikkeling en moed van de band zien; 5 radicaal nieuwe nummers worden uitgebracht, waarvan slechts 1 ooit eerder publiekelijk vertoond!

De jongens voelen zich niet gebonden aan een specifieke muziekstijl en hun werk is een muzikaal palet van alternatieve indierock vermengt met hardere elementen. Hun typisch rauwe geluid kenmerkt zich door drijvende, meeslepende muzieklijnen waarin scherpe en krachtige gitaarpartijen de boventoon voeren.

OUDE OPTREDENS VAN Canadian Sunset

  • 09 mrt
  • 26 aug
  • 28 - 01   jul
  • 14 nov `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Canadian Sunset

Wij hebben geen informatie over komende shows van Canadian Sunset. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Canadian Sunset

Live gezien door: